Віктор Шокін: За вчинення злочинів з метою придушення акцій протесту під час Революції Гідності підозру оголошено 144 особам

shokin revolution

 
З часу призначення на посаду Генерального прокурора України Віктора Шокіна слідчими Генеральної прокуратури та органами прокуратури в усіх регіонах України направлено до суду 75 обвинувальних актів стосовно 87 осіб у кримінальних провадженнях щодо розслідування злочинів, скоєних стосовно учасників Революції Гідності. Про це у п’ятницю, 19 червня, під час прес-конференції повідомив керівник прокуратури, передають «Конфлікти і закони».


На сьогодні, за словами Віктора Шокіна, розглянуто та постановлено судами 3 обвинувальні вироки. Також він додав, що самі суди намагаються всіляко гальмувати процес винесення рішень у цих справах.

Окрім того, розпочата процедура заочного засудження у 6 кримінальних провадженнях стосовно 7 осіб – в. януковича, О. Клименка, Р. Богатирьової, С. Арбузова та ін. «Ці справи зараз знаходяться на розгляді у судах, і після винесення ними рішень ми матимемо змогу звертатись до європейських судів», - наголосив Генпрокурор, додавши, що також це дозволить повернути кошти, отримані злочинним шляхом цими особами.

Але цим, запевнив він, справа не обмежиться, і найближчим часом планується застосувати процедуру заочного засудження і до інших високопосадовців, які скоїли злочини проти учасників Революції Гідності.

На сьогодні триває ознайомлення у 2 кримінальних провадженнях стосовно 5 осіб: мова йде про 5 затриманих співробітників міліції, які порушили закон під час Революції Гідності.

«Загалом за час мого перебування на посаді, з 10 лютого, за вчинення злочинів з метою придушення акцій протесту під час Революції Гідності оголошено про підозру 144-м особам», - наголосив Генеральний прокурор.

Також він заявив про те, що останнім часом почастішали необґрунтовані та безпідставні заяви з боку окремих народних депутатів про те, що Генеральна прокуратура начебто не розслідує належним чином кримінальні провадження щодо злочинів, скоєних під час Революції Гідності, що жодним чином не відповідає дійсності. Також він додав, що такі заяви неоднозначно сприймаються суспільством.

«Генеральна прокуратура України і всі регіональні органи прокуратури роблять все можливе для закінчення розслідування кримінальних проваджень щодо акцій протесту в період Революції Гідності, стосовно високопосадовців та справ, пов’язаних із розслідуванням корупційних діянь», - підкреслив Віктор Шокін.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.