Органами прокуратури повідомлено про підозру 15 суддям за фактом постановлення завідомо неправосудних рішень

gpu lutsenko zayava

 
Органами прокуратури проводиться робота щодо виявлення фактів постановлення суддями завідомо неправосудних рішень та на даний час повідомлено про підозру щодо вчинення таких кримінальних правопорушень 15 суддям у 14 провадженнях, ще 8 обвинувальних актів щодо 8 суддів скеровано до суду.


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».

Так, Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України 10.06.2015 оголошено підозру голові апеляційного суду міста Києва у винесенні завідомо неправосудних ухвал у справах та незаконному втручанні в роботу автоматизованої системи документообігу суду за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 376-1, ч. 2 ст. 375 КК України.

Також Генеральною прокуратурою України 02.06.2015 направлено до апеляційного суду м. Києва для визначення підсудності обвинувальний акт стосовно судді Печерського районного суду м. Києва, який виніс завідомо неправосудне рішення, унаслідок чого громадянку позбавлено права власності на майно.

Діяльність органів прокуратури щодо моніторингу незаконних судових рішень, які завдали значних економічних збитків державі та пов’язані з незаконним поглинанням підприємств, установ, організацій, триває.

Упродовж першого півріччя поточного року органами прокуратури за результатами розгляду звернень громадян, юридичних осіб та із власної ініціативи виявлено та оскаржено 25 судових рішень указаної категорії.

У зв’язку з виявленими порушеннями внесено 21 апеляційну скаргу, 3 касаційні скарги та 1 заяву про перегляд судових рішень за нововиявленими обставинами.

Наразі з урахуванням раніше внесених документів прокурорського реагування судами розглянуто та задоволено 16 скарг (13 апеляційних та 3 касаційні скарги), 1 заяву до Верховного Суду України та 1 заяву про перегляд судових рішень за нововиявленими обставинами (усього 18 документів).

Так, за апеляційною скаргою Генеральної прокуратури України 08.04.2015 Київським апеляційним господарським судом скасовано рішення господарського суду Київської області, яким безпідставно відмовлено в задоволенні позову державного підприємства «Чайка», що перебуває у віданні Державного управління справами, про визнання недійсними розпорядження Києво-Святошинської районної державної адміністрації та укладеного на його підставі договору оренди водойми площею 2,75 га у с. Лісне Шпитівської сільської ради Києво-Святошинського району. Незважаючи на те, що вказаний водний об’єкт знаходиться на земельній ділянці державного підприємства, якому належать також розташовані на ньому гідроспоруди, районна державна адміністрація, перевищуючи свої повноваження, у 2013 році передала його в оренду на 25 років комерційній структурі. При цьому судом апеляційної інстанції прийнято нове рішення, яким позов державного підприємства задоволено. Слід зазначити, що з обґрунтованістю доводів Генеральної прокуратури України погодився і Вищий господарський суд України, який 11.06.2015 постанову апеляційного суду залишив без змін.

Також Київський апеляційний господарський суд 20.05.2015 за апеляційною скаргою прокуратури м. Черкас скасував судову ухвалу про визнання ТОВ кредитором державного підприємства «Златодар» на суму понад 15 млн грн, оскільки рішення суду, на якому ґрунтувалися ці вимоги, також раніше було скасовано за скаргою прокурора.

Протидія корупції у системі судової гілки влади залишається пріоритетним напрямом діяльності правоохоронних органів держави і перебуває на постійному контролі керівництва Генеральної прокуратури України, повідомляє прес-служба ГПУ.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.