Співробітники СБУ щодня затримують незаконні вантажі поблизу лінії зіткнення

produkti teroristam

 
Мобільні зведені групи співробітників Служби безпеки України, Державної фіскальної служби, військової прокуратури, прикордонників та підсилені волонтерами щодня затримують вантажі, які намагаються в обхід блокпостів ввезти на тимчасово окуповані терористами території. За період свого існування вони довели ефективність спільної протидії незаконному переміщенню товарів через лінію зіткнення.


18 липня

На контрольно-пропускному пункті «Бугас» (траса Донецьк-Маріуполь) мобільна група зупинила вантажний автомобіль, який належав одній з організацій, що займається постачанням гуманітарної допомоги на тимчасово окуповані території.

У вантажівці, яка поверталась з Донецька, виявлено поліетиленові пакети з монетами різного номіналу на суму один мільйон гривень. Представники перевізника розповіли, що гроші отримані ними від мережі супермаркетів, що діють на території, підконтрольній бойовикам терористичної організації «ДНР».

СБУ перевіряє інформацію щодо можливої реалізації через цю торговельну мережу гуманітарної допомоги, яку мали безкоштовно отримувати жителі тимчасово окупованих територій.

18-19 липня

Протягом двох діб правоохоронці зупинили кілька десятків автівок, які прямували на контрольовану терористами територію поза КПВВ. Правоохоронці затримали поза встановленими пунктами пропуску в районі Щастя на Луганщині 8 автомобілів із м’ясопродуктами, у районі Трьохізбенки Донецької області – вантажівку з 2 тоннами овочів, поблизу селища Неліпівка на Донеччині – вантажівку із 5 тоннами м’яса для бойовиків, поблизу КПВВ «Георгіївка» – великий вантаж курятини та спецій. Автівки без документів прямували у бік окупованої терористами території.

Поблизу КПВВ «Зайцеве» водій намагався нелегально переправити бойовикам партію пива на суму понад 30 тисяч гривень.

Під час огляду автомобіля на КПВВ «Георгіївка» у бік м. Мар’їнка правоохоронці виявили приховану від контролю велику партію акумуляторів, sim-карт і карток пам’яті до мобільних телефонів. Відомо, що запасними sim-картами бойовики забезпечують своїх спільників-інформаторів для передачі повідомлень про пересування сил антитерористичної операції.

У районі Курахового водій намагався незаконно переправити через поле до тимчасово окупованої території 10 тонн металобрухту без документів.

20-21 липня

За останні два дні правоохоронці блокували дев’ять спроб ввезення продуктів харчування, слабоалкогольної продукції, металобрухту та будівельних матеріалів до т.зв. «ДНР/ЛНР». Розподіл продукції на тимчасово окупованих територіях контролюється терористами. Товари спрямовуються на забезпечення незаконних збройних формувань бойовиків, або реалізуються за їх вказівкою місцевим жителям за завищеними цінами.

Найбільшу кількість товарів мобільні групи затримали у районі населеного пункту Луганське Донецької області, де дві вантажівки намагалися перетнути лінію зіткнення. Фури були завантажені молочною та м’ясною продукцію, пивом та слабоалкогольними напоями загальною вагою 10 тонн.

У Луганській області правоохоронці блокували кілька спроб переміщення товарів на тимчасово окуповану територію. Зокрема, затримано вантажівки з двома тоннами фруктів, чотирма тоннами борошна та фуру з будівельними матеріалами.

У ніч з 22 на 23 липня

Мобільна група затримала 21 вантажівку з продуктами, які намагалися проїхати на тимчасово окуповані терористами території.

Правоохоронці виявили фури поблизу села Новоселівка Ясинуватського району Донецької області. Співробітники спецслужби затримали двох осіб, які супроводжували вантаж. У них вилучено 60 тисяч гривень. За словами затриманих, усі продукти призначалися незаконним збройним формуванням т.зв. «ДНР/ЛНР».

Одночасно, в результаті спецоперації, співробітники СБУ затримали у Києві організатора каналу постачання терористам продуктів харчування.

Більша частина затриманих правоохоронцями вантажів – невеликих обсягів, але робота ведеться постійно і особи, які намагаються ввезти продукцію на тимчасово окуповані території, починають розуміти, що лінія зіткнення знаходиться під серйозним контролем мобільних груп.

Наприклад, лише 22 серпня мобільні групи припинили 11 спроб переміщення товарів.

Зокрема, у районі села Черненки Донецької області затримано чоловіка, який на власному тракторі намагався доставити до т.зв. «ДНР» вантаж мороженої риби вагою близько 5 тонн. СБУ також затримала двох організаторів каналу, в яких вилучено близько 130 тисяч гривень. Вони закуповували значні обсяги продуктів харчування у Маріуполі та дрібними партіями із залученням «челноків» переправляли для продажу на неконтрольовану територію. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258-5 ККУ.

Учора блоковано 8 таких спроб. Сумарно вилучено близько 10 тонн м’ясних продуктів, а також медикаменти, призначені для тактичної медицини, продукти харчування, алкогольні напої.

Зараз додатково відкриваються кримінальні провадження за ст. 332-1 КК України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3-ох до 8-ми років позбавлення волі з конфіскацією автотранспортних засобів.

Співробітники спецслужби у складі мобільних груп продовжують активну фазу протидії незаконному переміщенню товарів на територію, тимчасово контрольовану терористичними організаціями «ДНР/ЛНР». Уся лінія зіткнення контролюється правоохоронцями.

Прес-центр СБ України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.