З початку року у столиці трьох військовозобов’язаних чоловіків притягнуто до кримінальної відповідальності

viyskkomat

 
У 2015 році судами міста Києва за ухилення від призову за мобілізацією притягнуто до кримінальної відповідальності трьох чоловіків. Органами прокуратури столиці пред'явлено 6 підозр у скоєнні таких злочинів. Ще понад 600 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності військовими комісарами. Про це повідомив заступник прокурора міста Києва Анатолій Корж, передають «Конфлікти і закони».


Чоловіки пройшли військово-медичну комісію та були визнані придатними для служби. Достовірно знаючи про обов'язок з'явитися до призовного пункту, військовозобов'язані чоловіки ухилилися від прибуття.

«Способи ухилення від строкової військової служби або від призову за мобілізацією можуть бути різними: підробка документів про хворобу, виїзд з місця постійного проживання, навмисне заподіяння собі тілесних ушкоджень та інші. Але потрібно пам’ятати, що за такі дії настає кримінальна відповідальність – від 3 до 5 років позбавлення волі (ст. 336 КК України)», - наголосив А. Корж.

За його словами, військові комісари направляють в органи міліції повідомлення про осіб, які ухиляються від призову за мобілізацією.

«В основному така інформація міститься в поданні, до якого додаються матеріали особової справи військовозобов'язаного та інші документи. Ці дані є підставою для відкриття кримінального провадження і початку слідства», - повідомив заступник прокурора міста Києва.

Питання забезпечення належного стану законності при проведенні мобілізаційної підготовки перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури. З початку року за участю керівників військових прокуратур, органів міліції, Київської міської адміністрації та військових комісарів проведено дві координаційні наради, у ході яких було визначено спільні дії з виконання мобілізаційного плану. Результатом такої роботи стала активізація органів міліції з розшуку осіб, які ухиляються від призову. Крім того, помітні поліпшення в роботі слідчих підрозділів та значно підвищився рівень адміністративної практики воєнкомів.

«Наразі органами прокуратури міста Києва організовано перевірки законності результатів військово-медичних комісій, надання відстрочок від призову за мобілізацією, відмови від передачі транспортних засобів на потреби Збройних сил», - підсумував А. Корж.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.