Ігор Мосійчук розповів, як його катували, домагаючись неправдивих показів

mosiychuk sizo

 
Болі в животі я відчув ще 4-го жовтня. 5-го і 6-го жовтня вони значно збільшились, а в ніч з 6-го на 7-ме біль став нестерпним. Весь цей час я звертався до медиків СІЗО СБУ, де на той час я утримувався, але лікар-майор СБУ Даниленко давав мені лише одну пігулку знеболювального на добу.


7-го жовтня о 05:45 ранку я двічі втрачав свідомість, при цьому падав і розбив обличчя. Зараз СБУ, не бажаючи надавати моїм адвокатам відеозапис з камери спостереження в моїй тюремній камері, стверджує, що він пошкоджений.

Ближче до 12:00 цього ж дня мене викликали на бесіду заступник генпрокурора Столярчук і керівник слідчо-оперативної групи ГПУ Кізь. Я одразу ж попрохав їх надати мені медичну допомогу і допустити до мене лікаря з інституту ім. О.О. Шалімова, який в травні цього року мене оперував. У відповідь у мене почали вимагати неправдиві покази, в яких я мав визнати отримання неправомірної вигоди, тобто обмовити себе. В ту хвилину переді мною стояв вибір: померти чи продовжити жити і боротись. Я обрав друге.

Після того як я погодився, за вказівкою Кізя і Столярчука до мене допустили лікаря, який засвідчив необхідність моєї госпіталізації.

Звичайно, мене ніхто не госпіталізував, а вже ввечері до мене знову прийшов заступник генпрокурора Столярчук, керівник слідчо-оперативної групи Кізь та прокурори Наливайко і Попов з відеокамерою. Вони почали так званий допит, в ході якого я себе обмовив.

Мій адвокат Оксана Мельник була проти таких моїх дій, просила мене утриматись, але я примусив її бути присутньою при так званому допиті.

Подивіться відео цього псевдодопиту. На ньому чітко видно моє побите обличчя і чути не властиву мені манеру говорити із-за нестерпного болю.

Слід зазначити, що ліки, в тому числі і знеболювальні, я отримав лише після так званого допиту о 21:30, а вже 8-го жовтня о 10:00, за наполяганням громадськості і народних депутатів, я був госпіталізований прямо із зали суду в лікарню швидкої медичної допомоги, де в мене було діагностовано внутрішній крововилив в шлунок.

Дві доби я перебував в реанімації, де мене відвідувала, і може підтвердити мій тодішній важкий стан, народний депутат України Ольга Богомолець, яка очолює парламентський комітет з питань охорони здоров'я. В лікарні я проходжу лікування з того часу і по цей день.

Я та мої адвокати маємо всі документи, в тому числі і медичні, які повністю підтверджують все викладене мною.

Все вищевикладене я, та мій захисник Оксана Мельник, можемо підтвердити під час допитів, в тому числі і на поліграфі. Я кілька разів надсилав клопотання про мій повторний допит, щоб розповісти про катування, застосовані до мене, і як мене змусили себе оббрехати, але слідчий Кізь бреше, що слідство скінчилось і я знайомлюсь із матеріалами слідства. Але це брехня. Я в лікарні і з матеріалами слідства не знайомлюсь.

Ігор Мосійчук

Публікація прес-служби Ігоря Мосійчука



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.