У справі чернігівського журналіста відкрито провадження за статтею «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів»

chernigiv bezkarnist

 
Про це 18 листопада заступник прокурора Чернігівської області Сергій Івашко повідомив представникові Незалежної медіа-профспілки України. За фактом завдання тілесних ушкоджень Владиславу Савенку охороною народного депутата України Владислава Атрошенка було відкрито кримінальне провадження за ч.1 статті 125 Кримінального Кодексу України «Умисне легке тілесне ушкодження» . Однак представники НМПУ вимагали перекваліфікації ч.1 статті 125 Кримінального Кодексу України на статтю 171 ККУ «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ).

Як повідомлялося раніше, напад охорони Атрошенка на журналіста стався 7 листопада у фойє Чернігівського обласного філармонійного центру. Голову місцевої організації Незалежної медіа-профспілки Владислава Савенка охоронці нардепа повалили на підлогу, коли він намагався зробити знімок.

Зустрічі в обласній прокуратурі передувала кількаденна робота у складі Групи швидкого реагування НМПУ члена Комітету профспілки, журналіста і режисера-документаліста Ігоря Чайки та юриста медіа-профспілки Олександра Тарасова, які проводили з’ясування обставин інциденту з Владиславом Савенком.

Окрім розмови з потерпілим журналістом та народним депутатом Владиславом Атрошенком і його керівником охорони, представники НМПУ також зустрілись з губернатором Чернігівської області Валерієм Кулічем, т.в.о. начальника Головного управління національної поліції в Чернігівській області Едуардом Альохіним, прокурором Чернігівської області Віктором Носенко, керівниками слідчих відділів поліції області та міста.

«Ми задоволені прийнятим рішенням щодо перекваліфікації злочину, але шкодуємо, що у демократичній європейській країні правоохоронні органи неохоче стають на захист журналістів, а процес відкриття провадження за спеціальною статтею, яка захищає права журналістів на здійснення законної діяльності, можливий лише після набуття справою публічного розголосу. Ми неодноразово спостерігаємо як політичні діячі застосовують силу до журналістів. У цьому випадку на журналіста здійснили напад охоронці мера міста Чернігова - Владислава Атрошенка, які діють без ліцензії охоронної фірми та не є представниками громадського формування з охорони правопорядку і не мають жодних прав застосовувати силу не лише до журналіста, а й до будь-якого громадянина. Тому ми сподіваємось, що всі винні будуть покарані», - наголошує заступник голови НМПУ, медіаюрист Олександр Тарасов.

Діяльність Юридичного бюро НМПУ відбувається за підтримки Програми У-медіа, яка виконується організацією Інтерньюз за кошти Агентства з Міжнародного розвитку США.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.