Контрабандисту, який доставляв зброю та боєприпаси для вчинення терактів у Харкові, винесено вирок за п’ятьма статтями

gpu lutsenko zayava

 
Ленінський районний суд м. Харкова визнав винним харків'янина відразу за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у виді 4 років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».


Встановлено, що навесні та влітку 2014 року він брав активну участь у масових заходах проросійської спрямованості на пл. Свободи у Харкові та вступив до групи, метою якої була дестабілізація ситуації у регіоні.

Разом з членами групи він пройшов військову підготовку на території Російської Федерації, брав участь в обговореннях та плануванні при підготовці терористичних актів на території м. Харкова, поза митним кордоном переміщав на територію України з РФ зброю та боєприпаси, серед яких автомати АК-74, гвинтівки СВД, гранати РГД-5 та ВОГ-25, підствольні гранатомети, пістолети ПМ та ін.

У подальшому ця контрабанда використовувалась під час вчинення терактів у м. Харкові.

Засудженому інкримінується вчинення умисних дій з метою зміни меж території України; участь у терористичній групі; контрабанда зброї та бойових припасів; придбання, носіння та зберігання зброї і бойових припасів без передбаченого законом дозволу, вчинене за попередньою змовою групою осіб; носіння холодної зброї; пособництво у здійсненні терористичного акту (ч. 2 ст.110, ч.1 ст.258-3, ч.2 ст.201, ч.2 ст. 28, ч.1, ч.2 ст. 263, ч.5 ст.27, ч.2 ст. 258 КК України).



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.