Центр протидії корупції не отримував коштів на реформу Генпрокуратури

shabunin gpu

 
Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив голова правління ЦПК Віталій Шабунін: «За лінком офіційний лист U.S. Embassy Kyiv Ukraine, що Центр Протидії Корупції не отримував коштів на реформу Генпрокуратури, крадіжку яких нам інкримінують клоуни з ГПУ http://bit.ly/1YECgxZ.


В принципі, де-юре це кінець цій недолугій справі.

Але найважливіше, що це кінець Севруко-Столярчуко-Говді (зами Шокіна). Ми тут трішки розібралися з поточкою і переходимо в контрнаступ. Вже подали заяву про злочин на прокурорів, які сфальсифікували початок провадження. Звичайно, в ГПУ нашу заяву не зареєстрували (всупереч КПК), і ми цьому щиро раді. Чекайте новин», - написав Віталій Шабунін.

Як повідомляється на сторінці ЦПК, 30 березня Центр протидії корупції надіслав до Генеральної прокуратури України в порядку статті 214 КПК заяву про вчинення злочину за фактом службового підроблення слідчими та прокурорами Генеральної прокуратури України. На думку юристів ЦПК, співробітники ГПУ з метою незаконного отримання інформації, що містить банківську таємницю, підробили матеріали кримінального провадження №4201600000000688 від 16 березня 2016 року.

Вказану заяву про вчинення злочину ГПУ отримано 1 квітня 2016 року, проте всупереч вимогам ст. 214 КПК України, протягом 24-х годин відомості до ЄРДР не внесені та досудове розслідування не розпочато.

Як відомо, слідчі ГПУ шукають гроші уряду США, які виділялися на реформу кримінальної юстиції і, на думку ГПУ, повинні надходити безпосередньо на рахунки правоохоронного органу.

В інтерв’ю Українським новинам в.о. генпрокурора Юрій Севрук заявив, що ГПУ встановила, що саме ЦПК отримала ці кошти.

«Для того, щоб не було огульних звинувачень Генпрокуратури, ми повинні розібратися – скільки коштів було виділено і як вони були витрачені. Якщо порушень не було, кримінальне провадження буде закрито. Якщо були, то винні повинні понести відповідальність», – сказав він.

Для цього в рамках досудового слідства Печерський суд Києва надав слідчим ГПУ доступ з правом вилучення речей і документів Центру протидії корупції, а також документів, що становлять банківську таємницю. Відповідні постанови видані судом в один день – 22 березня.

Центр протидії корупції вважає такі дії незаконними і називає кримінальне провадження приводом втрутитися і заблокувати роботу громадської організації, заарештувати її рахунки та розпочати кримінальне переслідування її співробітників, які публічно критикують роботу керівництва Генпрокуратури.



Коментарі

  +0 #1 алдр 20 апр. 2016 г., 03:50:08
Як відомо, слідчі ГПУ шукають гроші уряду США, які виділялися на реформу кримінальної юстиції і, на думку ГПУ, повинні надходити безпосередньо на рахунки правоохоронного органу.-------------------------------И ведь неважно, что деньги не выделялись, все равно найдут!...

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.