Юрій Луценко презентував новий склад заступників Генерального прокурора

30lutsenko gpu

 
Юрій Луценко на своїй прес-конференції 30 травня 2016 року презентував новий склад заступників Генерального прокурора. Про це на офіційній сторінці відомства повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».


Так, першим заступником Генерального прокурора України буде Дмитро Сторожук, який відповідатиме за нагляд у кримінальних провадженнях за додержанням законності дій органами Служби безпеки України, Державної фіскальної служби, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції та Державної митної служби. Під його куруванням перебуватиме Департамент нагляду у кримінальному провадженні, який забезпечуватиме законність дій правоохоронних органів, який очолить офіцер міліції, заслужений юрист Володимир Бедриківський.

Окрім того, Департамент В. Бедриківського отримав завдання підписати Меморандум із Адвокатом бізнесу, що забезпечить прямий зв'язок Генеральної прокуратури із підприємцями з різних галузей економіки усіх областей України. Рішенням загальних зборів Всеукраїнського об'єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» Адвокатом бізнесу рекомендовано Оксану Мальовану.

Якісна співпраця Генпрокуратури та Адвоката бізнесу, на думку Генерального прокурора, забезпечить відновлення справедливості, гарантії захисту права власності та суттєво зменшить корупцію в правоохоронних та контролюючих органах.

Заступником Генпрокурора, до компетенції якого входитимуть питання міжнародно-правового співробітництва, підтримання державного обвинувачення та представництва інтересів громадянина або держави в судах, а також тісна співпраця із Уповноваженим ВР з прав людини, стане Євген Єнін. Він має три вищі освіти та володіє трьома іноземними мовами. Працював як на посадах оперативного складу Головного управління розвідки СБ України та Служби зовнішньої розвідки України, так і на посаді радника Посольства України в Італійській Республіці.

Ще одним своїм заступником, основним завданням якого стане проведення реформи ГПУ, Юрій Луценко назвав Валентину Теличенко - відомого правозахисника, що спеціалізується на кримінальному і цивільному праві та на супроводженні справ у Європейському суді з прав людини. Її завданням стане проведення нових конкурсів на місцевих прокурорів, реформа Академії прокуратури за західними стандартами для перенавчання працівників прокуратури, введення західних стандартів статистики, оновлення українського законодавства спільно з правоохоронними органами.

Серед найголовніших завдань, окреслених на найближчий рік для представленої команди, Генеральний прокурор України Юрій Луценко визначив очищення системи від працівників, які недоброчесно поводять себе в органах прокуратури. «І ця команда буде працювати саме на такий суспільний результат», - резюмував він.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.