Громадські організації вийшли із процесу атестації поліції

atestanti

 
Сьогодні пройшла пресуха з приводу виходу зі складу атестаційних комісій громадських об'єднань. Офіційний реліз опублікував на сторінці Фейсбук Паша К. Кашчук:


Активісти розповіли про причини краху атестації поліції

6 червня в українському кризовому медіа-центрі відбулася прес-конференція «Крах процесу атестації поліції. Хто винен та причини виникнення» за участі громадських активістів, членів комісій з переатестації співробітників МВС. Активісти «Автомайдану», ГО «Народний тил» та Комбат.уа повідомили про вихід з процесу атестації поліції в зв’язку з кардинальною зміною на гірше механізму проведення атестації та захопленням контролю над процесом з боку міністерства.

Як відомо, атестація співробітників МВС почалася наприкінці минулого року з Києва та Київської області. Після Києва атестація пройшла в Хмельницькому, Рівному, Луцьку, Миколаєві та Одесі, після чого механізм атестації був видозмінений і вже за новою процедурою відбувся серед керівного складу працівників поліції в Черкасах, Житомирі, Вінниці, Херсоні та Чернігові.

«Процес проведення атестації співробітників МВС зазнав суттєвих змін після атестування в Одесі. Так, якщо раніше організацією процесу повністю займалося незалежна рекрутингова агенція, то зараз їздити по регіонах та відбирати громадські організації почали радники міністра внутрішніх справ Аресена Авакова та його кадровий департамент. Тобто, представники МВС самі обирають «громадськість», яка буде їх атестувати – в результаті такого відбору місця незалежних ГО зайняли «кишенькові» активісти. Більше того, радники міністра зараз, в обов’язковому порядку, є головами комісій, окрім того кількісна більшість комісії також на стороні старої системи, тобто, під час засідання комісій мають вирішальний голос, що сприяє розбалансуванню комісій на користь представників МВС, а не громадськості», - повідомив активіст ВГО «Автомайдан» Евген Голубенко.

Активісти зазначили, що переформатування процесу уже очевидно вплинуло і на результати атестації.

«Якщо після проведення атестації в Києві та області, за словами начальника поліції Хатії Деконоїдзе, було звільнено близько 80% керівного складу працівників міліції, то за інформацією, нещодавно озвученою міністром МВС Арсеном Аваковим, кількість звільнених співробітників керівного складу МВС в п’яти областях, де проходила атестація за новим принципом, склала до 30%. Але навіть ці цифри за нашими даними суттєво завищені», - розповів активіст ГО «Народний тил» та член атестаційних комісій Роман Синіцин.

Учасники прес-конференції також розповіли про сумнівну репутацію окремих радників міністра внутрішніх справ, які зараз активно займаються відбором представників громадськості до комісій. Зокрема, активіст ВГО «Автомайдан» Олег Пушак повідомив наступне:

«Показовим є те, хто саме із радників міністра залучений до процесу атестації та відбору представників громадськості. Так, зараз, активним відбором ГО в різних областях займається колишній народний депутат – Михайло Апостол, який, окрім всього, нещодавно став одним із фігурантів так званої «чорної бухгалтерії партії регіонів». Згідно матеріалів, оприлюднених депутатом Сергієм Лещенко, Михайло Апостол отримав від партії регіонів більше півтора мільйона доларів. На нашу думку, така людина не може відбирати громадськість, а тим більше атестувати співробітників МВС, а сама має підлягати люстрації та має бути негайно звільнена з посади радника міністра внутрішніх справ».

Також учасники брифінгу зазначили, що, не дивлячись на вихід з атестації, готові працювати над реформування МВС в подальшому, але лише за умови припинення узурпації процесу представниками старої міліцейської системи, очоленою Арсеном Аваковим.

«Ми розуміємо, що в тому вигляді, в якому атестація проходить зараз в більшості областей – виправити процес майже неможливо. Єдиним можливим виходом, на нашу думку, є проведення повторної атестації з виправленням всіх законодавчих та інших недоліків, а також у разі недопущення до контролю та реалізації процесу представників старої системи, та безпосередньо Арсена Авакова - особисто чи опосередковано. У разі, якщо буде прийняте рішення про проведення повторної атестації, ми, знаючи всі проблеми атестації на кожному з етапів, готові працювати над їх виправленням та повернутися до процесу», - зазначила активістка «Автомайдану» Катерина Бутко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.