Останні новини з «оновленої» Генеральної прокуратури. За мотивами заяв Генпрокурора Луценка

lutsenko kasko

 
Заява 1. Всі замовні справи у Генеральній прокуратурі з моїм приходом будуть негайно закриті. Згадані були справи проти Сакварелідзе, Каська, Центру протидії корупції.


Реальність: Про закриття жодного з цих проваджень Генпрокурор публічно не поінформував суспільство. Більше того, ті, хто ініціював і фальсифікував ці провадження під замовлення – були заново перепризначені на своїх керівних посадах в ГПУ. Хоча суди зобов’язали ГПУ порушити щодо них кримінальні провадження за перевищення повноважень і незаконне втручання у приватне життя.

Заява 2. Генеральна прокуратура не може об’єктивно розслідувати чи закрити справу проти Каська, яку порушив Шокін, бо прокурори мають у ній зацікавленість, тому її для об’єктивності треба передати в НАБУ.

Реальність: Куди і чому саме відправили провадження - досі достеменно невідомо. Проте прокурор у суді надав витяг з ЄРДР, за яким процесуальне керівництво у ньому доручено здійснювати, УВАГА - цілком «незацікавленим особам» - ШІСТЬОМ прокурорам Генпрокуратури з команди Севрука – Шевченко А.Г., Ярошенко В.Г., Ломакіна Ю.С., Колесник М.О., Козуб О.М., Казміренко В.М. І це на одного слідчого поліції... Тут, дійсно, не посперечаєшся – слідство буде супер об’єктивним. Адже оці шість прокурорів у ГПУ, мабуть, єдині цілком неупереджені з точки зору Луценка…

Заява 3. Я взагалі не в курсі, що мої підлеглі повторно наклали арешт на квартиру Каська після рішення апеляційного суду про скасування арешту (яке не підлягало оскарженню) і ще й домоглися виселення, негайно розберуся.

Реальність: «Негайно» триває вже місяць. Спочатку від адвокатів вперто тиждень приховують матеріали по новому арешту в Печерському суді, потім Печерський суд не направляє матеріали в апеляційний. Перенос засідання. Потім прокурор приходить на засідання апеляційного суду без повноважень. І суд знову переноситься. Звичайно КПК – це дуже складний інструмент для людини без юридичної освіти, яка хоче «негайно розібратися». Але якщо підлеглий прокурор приходить на черговий суд і не може підтвердити свої повноваження, то або у вас там у ГПУ неймовірний бардак, або Генпрокурора водять за ніс його ж підлеглі, або все це просто погано приховане затягування справи. Я маю всі підстави схилятися до останнього. Ці свавільні дії прокуратура могла виправити миттєво – відкликати незаконне клопотання про повторний арешт. НІЧОГО подібного вона не зробила.

І нарешті, висновок: Юрій Віталійович, припиніть дурити людей! Казки про те, що ГПУ тепер ні до чого - буде інший орган слідства, який розбереться, - лише чергові казки. Якщо Ви ще не добралися до статті 36 Кримінального процесуального кодексу України (бо вона ж таки далеченько), то роз’яснюю, що саме прокуратура здійснює процесуальне керівництво в усіх без винятку кримінальних провадженнях і саме процесуальний керівник (ПРОКУРОР) визначає за законом напрямок слідства і які саме слідчі дії необхідно провести. А слідчий за чинним КПК лише виконує доручені йому прокурором слідчі дії, самостійно обираючи тактику їх проведення. Тому всі рішення у цій справі буде приймати ПРОКУРОР і відповідальність за її замовний характер і всі порушення та фальсифікації буде нести саме ГЕНЕРАЛЬНИЙ ПРОКУРОР, який погодився очолити цю систему Задзеркалля в такому її спотвореному вигляді.

Тому приймайте рішення, Юрію Віталійовичу, а не перекладайте відповідальність. Така вже доля Генерального прокурора.

Віталій Касько, facebook.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.