Прокуратурою Київської області оскаржено судове рішення щодо умовного покарання учасника АТО за згвалтування неповнолітньої

prokuratura new

 
Як повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі прокуратури Київської області, установлено, що в липні минулого року військовослужбовець в стані алкогольного сп’яніння, застосовуючи силу до неповнолітньої, задовольнив свою статеву пристрасть неприроднім способом. Його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо неповнолітньої) КК України.


Вироком Іванківського районного суду Київської області засуджено 24-річного чоловіка на 4 роки позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки.

При ухваленні такого вироку судом взято до уваги, що обвинувачений раніше не судимий, є учасником Антитерористичної операції на сході країни, має на утриманні 2 малолітніх дітей, а тому може стати на шлях виправлення без відбування реального покарання.

Прокуратура не погоджується із таким рішенням суду та вважає, що судом не в повній мірі враховано те, що обвинувачений не визнав вину у вчиненому злочину ні під час досудового розслідування, ні в суді. Також не може залишатися поза увагою той факт, що цей злочин військовослужбовець вчинив у стані алкогольного сп’яніння та по відношенню до неповнолітньої. Крім того, у судовому засіданні потерпіла та прокурор наполягали на призначенні правопорушнику лише реального позбавлення волі.

Принципово не погоджуючись із вироком суду, прокуратурою оскаржено незаконний вирок в апеляційному порядку.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.