ГПУ направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього правоохоронця, якому інкримінується вчинення неправомірних дій стосовно учасників мирних акцій протесту

gpu lutsenko zayava

 
Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України передано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього слідчого одного з районних управлінь міліції м. Києва, якому інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 371, ч. 2 ст. 372 КК України, а саме: фальсифікацію матеріалів справи, незаконне затримання і притягнення до кримінальної відповідальності завідомо невинної особи за нібито участь у масових заворушеннях 18 лютого 2014 року.


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».

Слідчим суддею стосовно підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Щодо інших співучасників цих злочинів досудове розслідування триває в окремому провадженні.

Наразі вирішується питання та збираються докази щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників вчинення цих кримінальних правопорушень (працівників органів внутрішніх справ, прокуратури та суддів) та їх організаторів.

Як раніше повідомлялося, у вказаному провадженні також притягнуто до кримінальної відповідальності 4-х слідчих, прокурора прокуратури м. Києва та заступника прокурора Дніпровського району м. Києва. Останнього оголошено в розшук і судом надано згоду на його затримання.

Довідково: ч. 2 ст. 372 КК України – притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності слідчим, прокурором, поєднане з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину та зі штучним створенням доказів обвинувачення або їхньою фальсифікацією – карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.