ГПУ спростувало інформацію окремих ЗМІ щодо начебто неповернення державі землі і майна, пов’язаних з колишніми високопосадовцями

gpu eesu

 
Окремими засобами масової інформації поширюються недостовірні відомості про начебто неповернення державі внаслідок дій прокуратури мисливських угідь, що перебували у користуванні компанії «Укрмістобудпроект», яку пов’язують із сином колишнього Генерального прокурора Артемом Пшонкою. Окрім того, у вказаних публікаціях стверджується, що прокуратурі не вдалося повернути ліс, що знаходиться в оренді родини екс-голови НБУ Сергія Арбузова. Мова йде про лісову ділянку, розташовану в так званому Приміському лісництві, оформлену на його батька Геннадія Арбузова, а також про лісову ділянку площею 30 га, яку отримав Андрій Лісічкін, якого пов’язують із Сергієм Арбузовим.


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».

У зв’язку з цим Генеральна прокуратура України інформує, що викладена інформація не відповідає дійсності. Так, постановою Київського апеляційного господарського суду від 29.07.2015 повністю задоволено позовні вимоги Фастівського міжрайонного прокурора щодо розірвання договору та повернення у державну власність мисливських угідь площею 15,3 га на території Фастівського району Київської області.

Суд визнав, що відповідач порушив виконання договору про умови ведення мисливського господарства шляхом часткового пошкодження лісових насаджень та будівництвом споруд.

Враховуючи, що зазначене рішення прийнято Київською обласною радою без погодження з усіма власниками та користувачами суміжних земельних ділянок, а також з порушенням процедури припинення користування ДП «Фастівський» спірними угіддями, прокуратурою Київської області до Вищого господарського суду України оскаржено судові рішення, якими відмовлено у задоволенні позову Фастівського міжрайонного прокурора про визнання незаконним і скасування рішення Київської обласної ради про надання в користування ТОВ «Укрмістобудпроект», яке пов’язують з Артемом Пшонкою, вищезазначених мисливських угідь площею 15,3 га.

Окрім того, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою Київської області вживаються заходи щодо розірвання в судовому порядку договорів про надання родичу Сергія Арбузова Геннадію Арбузову у тимчасове довгострокове користування 18,2 га лісової ділянки, розташованої в так званому Приміському лісництві, та повернення землі у державну власність. Розгляд справи Києво-Святошинським районним судом призначено на 9 вересня 2016 року.

Що стосується ділянки площею 30 га, яку оформив у власність Андрій Лісічкін, якого пов’язують із Сергієм Арбузовим, то Києво-Святошинською місцевою прокуратурою пред’явлено позов в інтересах держави в особі обласної державної адміністрації та ДП «Київське лісове господарство» до вказаної особи про розірвання договорів тимчасового користування вказаною лісовою ділянкою та її повернення у державну власність. Розгляд призначено на 9 вересня 2016 року.

Таким чином, інформація, опублікована в деяких ЗМІ, є недостовірною, оскільки справи по всіх зазначених земельних ділянках наразі перебувають на вирішенні судів. Зокрема, по двох з них розгляд судом навіть не відбувся і відбудеться лише на початку вересня.

Окрім того, органами прокуратури постійно вживаються заходи щодо захисту інтересів держави з питань власності та у сфері земельних відносин, пов’язаних з іншими високопосадовцями.

Так, завдяки вжитим Генеральною прокуратурою України заходам у березні 2015 року на виконання судового рішення за Кабінетом Міністрів України зареєстровано земельну ділянку лісового призначення площею 14 га вартістю понад 245 млн грн, яка розташована у м. Буча Київської області та перебувала у незаконній власності діда колишнього першого заступника Голови Верховної Ради України І. Калєтніка. Проте, внаслідок невнесення земельної ділянки державної власності до Реєстру речових прав на нерухоме майно у зв’язку із зміною цільового призначення зазначених земель приватним нотаріусом 15.06.2016 внесено запис про повернення минулому власнику, померлому на той час діду І. Калєтніка, вищезазначеної земельної ділянки.

За вказаним фактом Генеральною прокуратурою України 02.07.2016 року розпочато кримінальне провадження.

Окрім того, рішенням Обухівського районного суду від 29.06.2016 за позовом прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Київської обласної державної адміністрації до Обухівської районної державної адміністрації, І. Шуфрича, скасовано розпорядження Обухівської РДА та витребувано у державну власність земельну ділянку водного фонду площею 6 га, яка розташована на території Української міської ради.

За позовами прокуратури у власність держави повернуто земельні ділянки площею понад 137 га вартістю понад 433 млн грн, на яких розташований комплекс відпочинку «Пуща-Водиця» в урочищі Межигір’я, що перебували у незаконному володінні колишнього Президента України в. януковича та пов’язаного з ним ТОВ «Танталіт».

Також за позовом Генеральної прокуратури України постановлено рішення про повернення державі 74 га особливо цінних земель у м. Києві, розташованих у ландшафтному заказнику «Острів Жуків», де знаходиться резиденція «Межигір’я 2».

Повернуто у власність держави землі мальовничого гірського урочища Мулівці Івано-Франківської області, які протиправно вибули з постійного користування Державного управління справами та за відсутності рішення органу місцевого самоврядування були передані у власність колишнього Президента України і ще 3 осіб.

Одночасно за позовом прокуратури розірвано укладений у 2012 році з ТОВ «Дом Лесника», яке ЗМІ пов’язували з в. януковичем, договір користування на 49 років лісовими ділянками площею 2,648 га, розташованими у Сухолуцькому лісництві на території Вишгородського району Київської області. На повернутих державі особливо цінних землях лісового фонду орендарем незаконно велося будівництво, створювалися штучні водойми та прокладалися бетонні доріжки.

У державну власність повернуто мисливські угіддя площею 15,3 тис га у Фастівському районі, які, за поширеною ЗМІ інформацією, використовувалися сином колишнього Генерального прокурора України Віктора Пшонки та його оточенням. Суд погодився з доводами прокуратури, що орендар грубо порушував умови договору та проводив незаконне будівництво.

Окрім того, за позовами прокурорів у 2015 році повернуто державі земельні ділянки на території Одеської області загальною площею понад 150 га, які передано у незаконне володіння комерційним структурам, які пов'язують із колишнім секретарем РНБО України А. Клюєвим для розміщення та обслуговування сонячних електростанцій, без проведення обов'язкової нормативної грошової оцінки, що призвело до недоотримання бюджетом значних коштів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.