У проведенні повторної експертизи тіла убитого поліцейськими Олександра Цукерман відмовили

tsukerman ekspertiza

 
Експерти Уманського міжрайонного бюро судово-медичних експертиз відмовилися проводити повторну експертизу тіла убитого 24 серпня в Кривому Озері Олександра Цукерман. Про це «Новинам-N» повідомили родичі загиблого, передають «Конфлікти і закони».


До Уманського бюро СМЕ тіло було доставлено вчора вдень. Спочатку там відмовилися його приймати, посилаючись на відсутність необхідних документів. Однак потім, після тривалих консультацій з вищим керівництвом аж до Києва, тіло все ж прийняли, експертизу призначили на сьогодні.

Одночасно дружина загиблого, його батько, мати і старший брат поїхали в Київ до Генеральної прокуратури вимагати проведення експертизи вже в столичних спеціалізованих центрах.

Сьогодні вдень родичам подзвонили з Уманського бюро СМЕ і повідомили, що вони можуть забирати тіло. На питання, чи була проведена експертиза, експерти відповіли негативно: експертизу ніхто не проводив, причини також названі не були. На даний час тіло знаходиться в морзі Уманської бюро СМЕ і що з ним робити, ніхто не знає. Найближчі родичі досі перебувають в Києві.

Нагадаємо, що в ніч з вівторка на середу, 24 серпня, в райцентрі Криве Озеро на Миколаївщині був убитий 31-річний місцевий житель Олександр Цукерман. У вбивстві підозрюють шістьох співробітників місцевого відділу поліції. Всі шестеро були затримані в той же день. Після того, як звістка про вбивство розлетілася по Кривому Озеру, в райцентрі спалахнули протести. Місцеві жителі ледь не лінчували затриманих під час їх погрузки в автозак, відбулися зіткнення з поліцією.

Після судово-медичної експертизи, проведеної Миколаївським обласним бюро судово-медичних експертиз, стало відомо, що Цукерман помер від вогнепальних поранень. На тілі загиблого виявлено як мінімум 4 вогнепальних поранення, імовірно з травматичного пістолета з так званим «патроном Флобера». На думку експерта, постріли були зроблені впритул. Дві кулі виявлені в серці, ще одна застрягла в легені.

Вдень 25 серпня родичі Олександра завантажили його тіло в катафалк і відвезли в бюро судово-медичної експертизи в місто Умань Черкаської області.

Також 25 серпня суд обрав запобіжний захід трьом співробітникам Кривоозерського відділу поліції, які підозрюються у вбивстві Цукермана. Старший лейтенант поліції Микола Хоменко та сержант поліції Олександр Причипойда заарештовані на місяць, а сержант поліції Денис Ляхвацкій, який, за словами свідків, стріляв в загиблого, узятий під варту на два місяці.

Відзначимо також, що у зв'язку з трагічними подіями в Криве Озеро прибула глава Нацполіціі України Хатія Деканоїдзе. Вона повідомила про розформування місцевого відділу поліції, а його новим керівником був призначений патрульний поліцейський, командир роти з Миколаєва Олександр Горпинич. Після цього Деканоїдзе приїхала в Миколаїв, де в якості начальника головного управління Національної поліції в Миколаївській області представила полковника поліції Юрія Мороза.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.