ГПУ підтвердила затримання Владислава Каськіва у Панамі

esin kaskiv

 
У четвер, 8 вересня 2016 року, під час брифінгу заступник Генерального прокурора України Євгеній Єнін повідомив про затримання на території Республіки Панама колишнього Голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва.


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».

«Приблизно о третій годині ночі в офіційному порядку нами отримана інформація про затримання В. Каськіва у Республіці Панама», - зазначив Є. Єнін.

Заступник Генерального прокурора уточнив, що затримання стало можливим завдяки скоординованій діяльності Генеральної прокуратури України, Міністерства закордонних справ України і панамських спецслужб, які провели комплексну операцію по виявленню місцезнаходження В. Каськіва і затримали його. Також він додав, що протягом короткого часу Генпрокуратура домоглась прийняття компетентними органами Панами ордеру про тимчасовий арешт В. Каськіва.

«Завдяки візиту Посла України в Мексиці Руслана Спіріна, якому подяка, протягом буквально двох-трьох діб до Панами було доставлено оригінал запиту про видачу В. Каськіва», - відзначив Є. Єнін.

Заступник Генерального прокурора нагадав, що В. Каськіву інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та ч.2 ст. 366 КК України (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

Є. Єнін зазначив, що протягом 48 годин після затримання має відбутись судове слухання справи, в ході якого буде з’ясована процедура екстрадиції. Так, у разі добровільної згоди В. Каськіва на видачу до України, екстрадиція може відбутися протягом 30 діб (спрощена процедура). Якщо В. Каськів намагатиметься ухилитись від видачі до України, буде застосовано процедуру, яка передбачає надання йому 60 днів для представлення своїх контраргументів. Українською стороною документи на екстрадицію В. Каськіва надані у відповідності до Договору між Україною та Республікою Панама про видачу правопорушників.

«На даному етапі компетентні органи Панами не бачать жодних застережень для видачі В. Каськіва Україні, і ми знаходимося з ними в тісному контакті», - констатував заступник Генерального прокурора.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.