​Правоохоронці затримали бойовика, який проходив навчання у рф та брав участь в атаках на Донецький аеропорт

20-річний чоловік після звільнення з виправної колонії у Горлівці, де відбував чергове покарання, поїхав до сестри до Донецька. Там знайомий запропонував йому вступити до лав «ДНР». Пройшовши «курс молодого бійця» у Ростові, беручи участь у боях під Донецьким аеропортом, отримавши поранення, знову пройшовши навчання в рф на розвідника, чоловік все ж таки дезертирував, а згодом був затриманий оперативниками.


Про це повідомляє прес-служба Нацполіції України, передають «Конфлікти і закони».

Всього минулого тижня чотири бойовика, який брали участь у незаконному збройному формуванні «ДНР», отримали повідомлення про підозру за свої протиправні діяння. Всі вони приєдналися до терористів, аби заробити – хтось був безробітний, а хтось тільки-но вийшов з місць позбавлення волі.

Так, 20-річний чоловік приєднався до бойовиків у квітні 2014 року, одразу після того, як вийшов з тюрми у Горлівці, де відбував покарання за пограбування. Спочатку хлопця, який отримав прізвисько «Муравей», направили до Ростова у рф для проходження курсу молодого бійця. До України він повертався у складі колони бронетехніки – БМП та «Уралів». Як розповів затриманий правоохоронцям, серед більш ніж 100 чоловік «особового складу» тільки близько 30 були українцями, інші – мешканці рф.

«Керівництво» направило новобранця до Донецького аеропорту, де його рота була повністю розбита – живими залишилося тільки шестеро. Після – знову навчання у Ростові, цього разу вже на розвідника-диверсанта, й участь у боях на підступах до Дебальцевого. Там його група знову була розбита, а сам «Муравей» отримав поранення у живіт.

Після лікування бойовик взяв відпустку, але назад до «побратимів» не повернувся. 22-річний чоловік переїхав до селища Верхньоторецьке, де вирішив розпочати нове життя. Але поліцейські про нього пам’ятали та ретельно документували його діяльність. Під час перетину лінії розмежування він і був затриманий оперативниками. Серед його речей поліцейські знайшли військовий квиток «ДНР», відомості про лікування у медичних закладах після поранення та ін. Згідно зі ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) кримінального кодексу України затриманому може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

Ще один прихильник терористів був затриманий оперативниками главку в Авдіївці. 27-річний чоловік брав участь у захопленні райвідділу в Авдіївці в 2014 році, потім охороняв цю будівлю у складі НЗФ «ДНР» «руська православна армія». Після цього здійснював контрольно-пропускний режим на блокпостах міста. Коли терористи відступали перед ЗСУ, разом із ними відійшов до Донецька. «Ентузіазм» мешканця Авдіївки згас тоді, коли йому перестали платити гроші. Чоловік повернувся додому, де на нього вже чекали правоохоронці.

А співробітники Краматорського відділу поліції повідомили про підозру 30-річному бойовику, який чергував на блокпості у мікрорайоні Станкострой.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.