​Прокуратура Луганської області контролює хід досудового розслідування блокування залізниці поблизу ліні зіткнення

Попаснянським відділом Лисичанської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, яке порушило нормальну роботу транспорту ( ч. 1 ст. 279 КК України), повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.


Оглядом місця події встановлено, що на 41 км перегону станцій Світланове-Шипілове, на території Попаснянського району на залізничній колії перебуває близько 50 осіб у камуфльованому одязі, серед яких народні депутати України С. Семенченко, П. Костенко, Т. Пастух, В. Парасюк та інші.

Вказані громадяни розмістили на залізничній колії три дерев’яні загородження у зв’язку з проведенням безстрокової громадської акції протесту щодо недопущення перевезення залізничним транспортом вантажів на непідконтрольну українській владі територію та у зворотному напрямку. Поряд з колією встановлено намет для учасників акції.

Будь-яких повідомлень від учасників акції до прокуратури Луганської області не надходило.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі прокуратури області.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 279 КК України передбачає покарання у виді штрафу від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до 2 років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

На своїй сторінці Фейсбук Тарас Пастух описує ситуацію так: «Чим були завантажені ешелони, які курсували між Україною та окупантами?


Ось документи з диспетчерської станції Світланове, це кілька кілометрів до окупованої території. Перевозять будівельні матеріали, ліс, сталь, вугілля. Це те, що переміщається згідно з документів. Що насправді є у вагонах - перевірити неможливо. У наших прикордонників немає потрібного обладнання. А на зміну, яка складається з восьми прикордонників, припадає 10-12 ешелонів, по 40-60 вагонів у кожному. Це значить, що один прикордонник за добу має перевірити 70-90 (!) вагонів. На них всіх видали лише один «спецзасіб» - собаку.

За спостереженнями залізничників, рух на станції значно активніший, ніж був до війни. Тому риторичне запитання - чи вигідно тим, хто торгує і хто все це покриває, щоб війна нарешті закінчилась?»

Семен Семенченко також описав ситуацію на своїй сторінці у ФБ: «Ніч пройшла спокійно. Пара автоматних черг у лісопосадці «на переляк» всерйоз не сприймається. Представники майже всіх військових частин, що знаходяться поруч, віддзвонили і висловили ветеранам свою підтримку. Генерали і «начальство на горі» матюкаються і тупотять ногами. В 10-00 сюди з’їжджаєтся все начальство Луганської області. Виявляється, воно є! Напевно, будуть вимагати від ветеранів віддати вантажні перевезення під «ефективний контроль» рф. Це тепер так називається? Що хлопцям їм відповісти? Приймаються побажання...»

Штаб блокади торгівлі з окупантами також прокоментував у ФБ ситуацію з блокуванням залізниці: «Ми відкрили другий пункт блокади фінансування тероризму та торгівлі з окупантами. Це станція Світланово. Новий редут знаходиться всього в декількох кілометрах від лінії зіткнення з російськими окупантами. Тому більшу частину часу витрачаємо на інженерне обладнання місцевості. Слава Україні!»

Фото з мережі Фейсбук



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.