​Прокуратура Одеської області повідомила про підозру членам злочинної групи, причетним до викрадення народного депутата України

У п’ятницю, 24 лютого, прокуратура Одеської області повідомила про підозру трьом членам злочинної групи, причетним до викрадення народного депутата України. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».


Двом з них, серед яких депутат Лиманської районної ради Одещини, правоохоронці інкримінують заподіяння тяжких тілесних ушкоджень особі у зв’язку із її державною, громадською діяльністю та розповсюдження друкованої продукції, направленої на розпалювання національної, расової ворожнечі та приниження національної гідності (ч. 1 ст. 161, ч. 3 ст. 346 КК України).

Крім того, одному з фігурантів повідомлено про підозру у виготовленні матеріалів із закликами до вчинення агресивної війни та поширення видань, що пропагують національну ворожнечу та ненависть до українських націоналістів і патріотів (ч. 1 ст. 161, ст.436 КК України).

Наразі прокуратура звернулася до суду з клопотанням про обрання членам злочинної групи запобіжного заходу.

Нагадаємо, 23 лютого слідчі прокуратури Одещини спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України в області у ході спецоперації викрили злочинну групу, яка майже рік займалася виробництвом та розповсюдженням незаконної літератури. Їх книги та буклети за висновками експертів пропагують національну ворожнечу між українцями, росіянами та євреями і спрямовані на розпалювання ненависті до українських націоналістів та патріотів. Серед видань – «Слуги зла или как выглядит украинский национализм», «Одесские колокола Хатыни».

У ході слідства встановлено, що двоє членів групи замовили викрадення народного депутата України та планували завдати йому тілесні ушкодження. До чоловіка мали намір застосувати кислоту, щоб спотворити обличчя, та розбити молотком коліна.

Слідчими задокументовано інформацію про те, що ці особи не розділяли поглядів чоловіка щодо подій 19 лютого та 2 травня 2014 року в Одесі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Фото прес-служби ГПУ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.