​Обшуки у помешканні Юлії Марушевської не проводилися

Обшуки у помешканні колишньої очільниці Одеської митниці Юлії Марушевської не проводилися. Про це написала на своїй сторінці Facebook речниця генерального прокурора Лариса Сарган.


«Генпрокуратура розслідує дії чиновників Одеської митниці з листопада 2015 року по листопад 2016 року. Перевіряється підозра, що, діючи за попередньою змовою, в інтересах третіх осіб, вони, можливо, дозволяли занижувати вартість товарів, що проходили розмитнення. Відповідно розмір мита, яке стягувалось в державний бюджет, також занижувався. Внаслідок злочинних дій завдано збитків державі на суму 6,92 млн грн.

Слідство провадиться Слідчим управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ спільно з оперативними працівниками Головного управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

В рамках досудового розслідування одночасно проведено більше 60 обшуків на території Київської, Одеської та Львівської областей. Слідство триває», - написала Саган.

Разом з цим Юлія Марушевська опублікувала відео, на якому зображений прихід з метою проведення обшуку працівників Служби безпеки України та слідчих прокуратури. Відео Марушевська розмістила в Facebook.

«Ось такі екіпіровані бійці прийшли до мене, побачили телекамери і втекли разом зі слідчими Генпрокуратури. Причину спроби обшуку пояснити не змогли. Сказали, що не мали наміру обшукувати. Очевидно брешуть, оскільки прийшли зі спецпідрозділом Альфа, двома понятими і ухвалою, яка дозволяє обшук моєї квартири в будь-який момент до 7 березня включно. Чемно і бездумно відпрацьовують замовлення.

Якщо це була спроба залякати нас і продемонструвати іншим громадським активістам, що варто триматися подалі від державних посад, то вийшло навпаки. Сьогодні як ніколи відчуваю підтримку людей з усього світу. І те, що я зараз відчуваю, аж ніяк не страх чи збентеження. Я відчуваю рішучість продовжити боротьбу проти людей, які добивають мою країну. Схоже, їх нічому не навчила історія Януковича. Тому хочу сказати президенту, прем'єру, голові СБУ, генпрокурору — ви наступні!

Якщо ці люди не змогли змінитися після героїчних самопожертв людей на Майдані та фронті, то вони приречені. І задача українського суспільства зараз зробити так, аби вони пішли без зайвої крові», - заявила Юлія Марушевська.

Фото slovoidilo.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.