​ГПУ викрито екс-генконсула Грузії у м. Одеса у заволодінні державними коштами в особливо великих розмірах

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України, за оперативного супроводження Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України, повідомлено про підозру колишньому Генеральному консулу Грузії у м. Одеса в заволодінні державними коштами в особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб, та в легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.


Досудовим розслідуванням установлено, що, діючи за попередньою змовою з іншими працівниками консульства, у період з червня 2012 по листопад 2013 років він надав до податкового органу України документи на відшкодування понад 17 млн грн податку на додану вартість (ПДВ) за нібито придбаний товар у фірмових брендових магазинах «Louis Vuitton», «Gucci», «Dsquared2», «Helen-Marlen» та ін., які розташовані на території м. Києва та Одеси, що відповідно дає підставу повернення їм, як іноземцям, податку на додану вартість.

Таким чином сумарна ціна «придбаних» працівниками консульства брендового одягу та інших товарів за власні кошти мала б складати понад 100 млн грн або більше 12 млн дол США за відповідним курсом на той час.

Безпосередньо собі вказана особа заявила та отримала до відшкодування ПДВ у розмірі понад 4 млн грн. Указані кошти відшкодовувалися на його особистий рахунок та в подальшому зняті ним готівкою в банківських терміналах м. Одеси та м. Києва на власні цілі.

При цьому частина ПДВ у розмірі майже 1 млн грн йому відшкодована за здійснення покупок у періоди, в які той не перебував на території України та фізично придбавати жодних товарів не міг.

Більше того, частина покупок в ці періоди вказаною особою була нібито зроблена в ТОВ «Майстер Компані», ТОВ «Еверест 1», ТОВ «ФФ Україна», які на час «придбання» господарської діяльності не здійснювали взагалі.

Наразі вирішується питання про обрання колишньому Генеральному консулу Грузії у м. Одеса запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі, визначеній законом.

Фото «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.