​У Селидовому затримали бойовика «Оплоту»

У ході оперативно-профілактичного відпрацювання співробітники Селидівського відділення поліції виявили 24-річного чоловіка, який тривалий час знаходився в рядах збройних сил фейкової республіки «ДНР». Розчарувавшись в ідеях та діях керівництва, молодик покинув лави терористів і намагався уникнути відповідальності, переховуючись у своєї бабусі. Тепер йому загрожує до 8 років позбавлення волі, повідомляє прес-служба Нацполіції України.


У рамках проведення превентивних заходів на території обслуговування Покровського відділу поліції селидівські правоохоронці перевіряли жителів населених пунктів на причетність до незаконних збройних формувань. Так, співробітники кримінальної служби встановили, що 24-річний місцевий житель з травня 2014 по лютий 2015 року «служив» в рядах терористів.

Молодик розповів, що мешкав в Донецьку із матір’ю, ніде не працював, тому гостро потребував грошей. У травні 2014 року він проходив площею і побачив намет із листівками, в яких було написано, що до підрозділу «Оплот» проводиться набір чоловіків різного віку. Також була обіцяна зарплатня – 15 тисяч російських рублів. Хлопцю така пропозиція здалася привабливою і вже наступного дня той відніс свої документи до комісаріату «ДНР».

Молоду людину одразу ж було прийнято на службу у мотострілкову роту на посаду «стрільця». Йому видали форму камуфляжного кольору з відзнаками батальйон «Оплот» та дали позивний «Чико». Протягом двох тижнів він проходив курс молодого бійця, де «командири» навчали новобранців прийомам рукопашного бою, подоланню смуг перешкод, стрільбі та тактиці ведення бою.

Після закінчення навчального курсу новоспеченому бойовику видали автомат Калашнікова, і він почав нести службу на КПП бази, на якій здійснювалась підготовка терористів.

- Я проживав в казармі, яка перебувала на території бази. Службу ми несли по 2 години, а 4 - відпочивали. З території бази нас не випускали. У вільний від чергувань час ми займалися тактичною і вогневою підготовкою, а також вивчали прийоми рукопашного бою. Всі заняття з нами проводив старшина з позивним «Кобра». Ще нас часто вивозили на закритих бусах до великих супермаркетів у м. Макіївка, де потрібно було контролювати територію і не пускати до магазинів інкасаторів, - розповідає 24-річний бойовик.

Також молодик зізнався, що за весь час перебування на службі у «ДНР» грошей йому жодного разу не заплатили.

Розчарувавшись в ідеях, які «сповідувало» командування терористів, в лютому 2015 року молодий чоловік здав зброю та повернувся до матері, яка проживала в Донецьку. Дізнавшись про терористичну діяльність сина, жінка порадила йому на якийсь час сховатися в бабусі, що мешкає в місті Селидовому, і той переїхав жити до літньої родички.

До того часу, як правоохоронці виявили бойовика, він вів прихований спосіб життя, ніде не працював, а на вулицю виходив тільки вночі.

- Зараз я розумію, що скоїв велику помилку. Мені потрібні були гроші, заради яких довелося поступитися деякими життєвими принципами. Я розкаююся в своєму вчинку, - зазначає затриманий.

За даним фактом правоохоронцями відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Таким чином, колишньому бойовику загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, за три роки поліцейські Донеччини оголосили про підозру 2608 бойовикам.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.