​На Сумщині поліція затримала міжрегіональну злочинну групу, яка займалась виготовленням та збутом наркотиків

До складу групи входили жителі Сумської та Волинської областей. Для викриття та затримання зловмисників працівники поліції та СБУ провели спецоперацію із залученням спецпідрозділу КОРД. В результаті була викрита нарколабораторія, вилучена велика кількість синтетичних наркотиків, марихуана, зброя та боєприпаси, повідомляє прес-служба Нацполіції України.


Працівники поліції отримали інформацію про те, що на території Сумської області підпільно працює нарколабораторія, в якій виготовляють наркотичні та психотропні речовини в особливо великих розмірах для подальшого розповсюдження.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконний збут наркотичних засобів та психотропних речовин, вичинених групою осіб). Для належного документування протиправної діяльності була створена міжвідомча слідчо-оперативна група, до складу якої увійшли працівники поліції, прокуратури та СБУ.

Інформація знайшла своє підтвердження. Було встановлено , що до складу групи входило три чоловіки. Двоє з них – організатор та його подільник – жителі Сумського району, ще один їх спільник – проживає на території Волинської області.

Аби убезпечити себе від викриття, члени групи дотримувались чіткої конспірації. Виготовленням наркотику займався особисто 25-річний організатор групи. Він і облаштував в приміщенні, що йому належить, нарколабораторію.

Його подільникам була відведена роль розповсюджувачів. Вони підшукували клієнтів та організовували пересилання «посилок» клієнтам в інші регіони України.

Правоохоронці розуміли, що мають справу з організованою злочинною групою. Учасники якої для уникнення викриття їх злочинної діяльності можуть чинити збройний опір, тож до операції з їх затримання були долучені спецпризначенці КОРД.

«Одночасно на території Сумської та Волинської областей силами працівників поліції та СБУ Сумщини було проведено вісім обшуків, під час яких були вилучені наркотичні засоби , психотропні речовини, обладнання для їх виготовлення. А це більше кілограма марихуани, близько 250 грам амфетаміну та метадону. Не важко підрахувати «навар» ділків від такої протиправної діяльності, враховуючи, що за цінами «чорного» ринку 1гр метадону коштує 600 гривень, а амфетаміну – 350 гривень, - коментує ситуацію Вадим Теличко, начальник відділу СУ ГУНП в Сумській області, – така наша оперативність виявилась для зловмисників повною несподіванкою і вони не встигли знищити речові докази. До речи, в нарколабораторії ми виявили ще декілька гранат, пістолет та набої. На наше запитання «навіщо ви зберігали зброю та боєприпаси», затриманий організатор відповів, що зберігав їх виключно для зустрічі з нами. А на зустріч він явно не очікував, враховуючи той факт, що в день затримання він святкував свій двадцять шостий день народження».

Наразі всі учасники групи затримані і знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Розпочаті кримінальні провадження одразу за трьома статтями Кримінального кодексу України: ст. 307 ч.2 (Незаконне виробництво, виготовлення , перевезення наркотичних засобів та психотропних речовин), ст. 263 ч.1 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 313 (Виготовлення, привласнення обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів). Учасникам злочинної групи може загрожувати до 10 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво за досудовим розслідуванням зазначених кримінальних проваджень здійснює прокуратура Сумської області.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.