​ГПУ спростовує інформацію, оприлюднену нардепом Лещенко, про розслідування «вишок Бойка»

Інформація, оприлюднена народним депутатом про розслідування кримінальних проваджень стосовно Ю. Бойка (так звані «вишки Бойка»), не відповідає дійсності. Про це на сторінках офіційного сайту повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.


За інформацією відомства, Генеральний прокурор України Юрій Луценко доручив надати ґрунтовну інформацію щодо стану розслідування стосовно Ю. Бойка та наявності проекту підозри відносного зазначеної особи.

«Згідно доповідної записки, підготовленої начальником Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України С. Горбатюком, слідством на даний час не встановлено фактів підписання від імені Ю. Бойка документів (наказів, листів, протоколів, погоджень тощо) щодо проведення закупівель СПБУ, а допитані в ході досудового розслідування свідки про безпосередню його причетність до злочинної схеми закупівлі платформ за завищеними цінами не повідомляли, у зв'язку з чим прямих доказів щодо такої участі не здобуто і проект повідомлення про підозру не складався», - йдеться у повідомленні ГПУ.

На сьогоднішньому брифінгу депутат Сергій Лещенко в черговий раз заявив про нібито існування представлення підозри нардепу Бойко, яке «сховав під сукном» генпрокурор Луценко.

За словами Лещенка, під час керівництва ГПУ Юрієм Луценком можна говорити про «тотальне виведення» колишнього віце-прем'єра Юрія Бойка, який був замішаний у безлічі корупційних скандалів, з-під кримінального переслідування. Зокрема, лідеру «Оппоблоку» Лещенко згадав легендарні «вишки Бойка» і справи з одіозним олігархом Сергієм Курченко.

Нагадаємо, Сергій Лещенко заявив, що в ГПУ було готове подання на депутата Юрія Бойко за сприяння в реалізації «схеми Курченко», коли той працював в уряді. За його словами, документ був написаний ще в липні 2015 року старшим прокурором Адріаном Лупу, який викрив Бойко як «учасника злочинної організації Сергія Курченко». «Але тоді Шокін заблокував документ в надрах прокуратури і тримав під сукном до останнього дня перебування на посаді», - зазначив Лещенко.

Він додав, що текст цього подання в день призначення Луценка був спрямований поштою на ім'я нового генпрокурора. У червні 2014 року Лещенко отримав відповідь головного військового прокурора Анатолія Матіоса, що Бойко перевели в статус свідка.

Юрій Бойко і «вишки Бойка». Фото «Главком»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.