​Поліція Київщини викрила злочинне угруповання збувачів метадону з партією на мільйон гривень

Правоохоронці затримали організатора ОЗУ та кількох його активних членів, зокрема – кількох збувачів і «лаборанта», який виготовляв наркотики. Дії учасників ОЗУ кваліфіковані слідчими за двома статтями Кримінального кодексу України. Затриманим загрожує до 15 років позбавлення волі, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


Оперативники Управління протидії наркозлочинності поліції Київської області викрили організоване злочинне угруповання, сформоване на етнічній основі. Зловмисники організували виготовлення та розповсюдження на території держави синтетичного опіату – метадону.

Організаторку злочинного угруповання, 45-річну уродженку Київщини, оперативники затримали на Закарпатті. У неї вилучили метадон і мобільний телефон, за допомогою якого жінка координувала наркотрафік.

Крім того, у м. Біла Церква Київської області поліцейські затримали трьох збувачів наркотику. Також затримано лаборанта, який синтезував наркотик за місцем свого проживання.

Загалом у правопорушників вилучено партію метадону, який за цінами «чорного» ринку коштує близько мільйона гривень. Також вилучено лабораторне обладнання і реактиви для синтезу метадону, кошти і банківські картки, за допомогою яких велися розрахунки з покупцями.

Усіх членів наркоугруповання затримано. Їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та за ч. 2 ст. 306 (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

Затриманим може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.