​На Вінниччині капітан поліції «покращував показники» роботи збутом і зберіганням наркотиків

Заради фальсифікації показників роботи один зі співробітників сектора превенції вінницької поліції примушував місцевого мешканця передавати наркотики наркозалежним особам, яких пізніше затримувала поліція. При цьому наркотики для «схеми» вінничанину передавав сам поліцейський. Відкрито кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу, поліцейського взято під варту.


Про це повідомляє прес-служба Нацполіції України.

Оперативникам Вінницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України стало відомо про одного з працівників Лівобережного відділення вінницької поліції. 33-річний співробітник сектору превенції налагодив «схему» для створення штучних результатів роботи. Він передавав одному з місцевих мешканців наркотичну речовину, яку чоловік пізніше збував наркозалежним. Тих згодом затримувала поліція.

За матеріалами Управління ДВБ Нацполіції слідчими прокуратури Вінницької області було розпочато кримінальне провадження за викритим фактом.

Невдовзі капітан поліції знову передав наркотичну речовину чоловікові та змусив продати її певній особі. Однак замість затримання наркозалежного працівники внутрішньої безпеки Національної поліції, Служби безпеки України та обласної прокуратури затримали самого поліцейського, який організував цю «схему».

В автомобілі капітана поліції під час обшуку також було виявлено речовину рослинного походження. Після проведеної експертизи було встановлено, що вилучена наркотична речовина є марихуаною.

В порядку ст.208 КПК України слідчі прокуратури затримали поліцейського.

На теперішній час затриманому оголошено підозру за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч.1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Судом йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 128 тисяч гривень.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.