​За вимагання щомісячної «данини» затримали голову громадської організації

Прокуратурою Київської області спільно з Головним управлінням боротьби з організованою злочинністю та корупції Служби безпеки України в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, затримано голову всеукраїнської громадської організації «Бюро з питань захисту екології та здоров'я».


Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Встановлено, що затримана особа вимагала у підприємства щотижнево сплачувати грошові кошти. Сума залежала від обсягу видобутої підприємством продукції, за попередніми підрахунками «данина» становила близько 200 тис гривень на місяць. Окрім цього, голова вказаної громадської організації, в разі відмови підприємства сплачувати йому гроші, погрожував пошкодити та знищити майно підприємства.

При передачі 34 тис гривень зловмисника затримано правоохоронними органами.

Тривають невідкладні слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманій особі, а також обрання запобіжного заходу.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Фото прес-служби прокуратури Київської області



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.