​На Полтавщині припинена діяльність міжрегіонального угрупування, члени якого підозрюються у викраденні автомобілів

У середу, 19 липня 2017 року, слідчі прокуратури Полтавщини спільно зі співробітниками Служби безпеки України в області припинили протиправну діяльність міжрегіонального злочинного угрупування, члени якого підозрюються у викраденні та збуті елітних авто.


Про це повідомляє прес-служба прокуратури Полтавської області.

Діяла група упродовж 2016-2017 років на території Полтавської, Харківської, Дніпропетровської, Черкаської, Одеської, Київської областей та міста Київ. Злочинна схема полягала в тому, що учасники угрупування обладнували автомобілі спеціальними засобами стеження, виготовляли дублікати ключів та через мережу Інтернет виставляли їх на продаж за заниженою вартістю, що приваблювало клієнтів. Через певний період, володіючи інформацією про точне місце перебування автомобілів, вони викрадали їх, змінювались номери, виготовляли підроблені техпаспорти, а після знову продавали.

До складу злочинної групи, окрім цивільних осіб, входили секретар судді одного з Харківських судів та працівник територіального сервісного центру, розташованого в Полтавській області, який, користуючись доступом до інформаційних баз, сприяв іншим членам групи у протиправній діяльності.

На даний час 4 учасникам угрупування повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України та готуються повідомлення про підозру іншим членам групи.

Окрім цього, одному з учасників вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, розгляд клопотань щодо обрання запобіжних заходів іншим учасникам триває.

Фото з архіву



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.