​На Вінниччині виправна установа перетворила в’язнів на рабів

Генеральною прокуратурою України спільно з прокуратурою Вінницької області виявлено нелюдські умови утримання в’язнів в одній з установ виконання покарань. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.


Так, за вказівкою начальника ВЦ № 113 після завершення ненормованого робочого дня засуджених не повертали до гуртожитку виправної установи, понад 2 роки вони проживали на території контрагентського об’єкту «Ві-О» у бараці, фактично не придатному для будь-якого перебування там людей.

При цьому засуджені не мали постільної білизни та спали на брудному ганчір’ї у нелюдських умовах.

Засуджених, залучених до робіт з підвищеною небезпекою не забезпечували спеціальним одягом та взуттям, а також засобами індивідуального захисту.

На час перевірки одяг на засуджених мав рваний вигляд та фактично був непридатним для носіння. Незважаючи на несприятливі погодні умови та прохолоду, їх не було забезпечено сезонним взуттям, зовнішній вигляд в’язнів свідчив про те, що вони перебувають у пригніченому морально-психологічному стані.

Вивід засуджених здійснювався без дозволу Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації. Фактично керівництвом ДУ «Крижопільський виправний центр (№ 113)» допущено незаконне, рабське використання праці засуджених, яке не має нічого спільного із перевихованням засуджених.

Більше того, перевіркою встановлено, що попередній договір з контрагентським об’єктом «Ві-О» та виправним закладом було укладено за сприяння одного з керівників обласного управління ДКВС України в області та в інтересах його сина – власника вказаного об’єкта.

З метою негайного усунення порушень до Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Генеральною прокуратурою України внесено вказівку з вимогою припинити залучення засуджених до праці на зазначеному об’єкті та за фактами порушення трудового законодавства, катування, зловживання владою і службовим становищем розпочато кримінальні провадження.

Загалом за результатами перевірки стану законності в діяльності кримінально-виконавчих установ у Вінницькій області розпочато 13 кримінальних проваджень, внесено 5 документів реагування та звільнено з дисциплінарних ізоляторів 3-х незаконно поміщених в’язнів.

За сприяння керівництва прокуратури Вінницької області на розширеній нараді за участю керівників місцевих прокуратур обговорено проблемні питання та розроблено заходи щодо негайного усунення виявлених порушень.

Фото прес-служби ГПУ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.