​За фактом спроби силового захоплення активів агрофірми, поліція відкрила кілька кримінальних проваджень

Інформація про протиправні дії невідомих осіб в Оржицькому районі Полтавської області надійшла до поліцейських від місцевих жителів. На місце виїхали слідчо-оперативні групи, патрульні наряди та спецпризначенці, повідомляє прес-служба Нацполіції України.


Правоохоронцями затримано більше 40 осіб. Ініціатори заворушень намагалися втекти на двох легковиках, проте також були затримані в Оржицькому та Лубенському районах. Під час втечі один із автомобілів правопорушників травмував поліцейського та технічно пошкодив кілька транспортних засобів місцевих жителів.

За даними фактами до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за кваліфікуючими ознаками частини 2 статті 206 (Протидія законній господарській діяльності) та частиною 2 статті 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 5-ти років.

Наразі всі особи фігурантів поліцією встановлені та допитані. В основному, це молоді чоловіки віком від 19 до 36 років, мешканці Києва, Запоріжжя та Кременчука.

Під час огляду транспортних засобів слідчими виявлено ряд речових доказів, серед яких кілька предметів, схожих на пістолети. Вилучені речі направлені на експертизу. Після висновків фахівців будуть прийняті відповідні законні процесуальні рішення.

З метою оперативного та якісного розслідування резонансної справи, за дорученням начальника ГУНП Полтавщини Андрія Замахіна, створена слідча група із найдосвідченіших фахівців обласного управління. Процесуальне керівництво в провадженнях здійснює прокуратура.

Наразі слідчі дії тривають. Поліцією подано клопотання про накладення арешту на вилучене майно правопорушників.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.