​Влада загнала Україну в правовий колапс

Про це заявив заступник голови партії «Батьківщина» Іван Крулько під час ефіру на «Прямому каналі», коментуючи правовий казус, що виник через набуття чинності п.1. Прикінцевих положень КПК, за яким із Генпрокуратури знято повноваження проводити розслідування злочинів з 20 листопада 2017 року і передано їх Державному бюро розслідувань, яке ще не сформовано і на запуск якого треба щонайменше рік, повідомляє прес-служба партії «Батьківщина».


«Складається враження, що існує якийсь невидимий план з демонтажу політичної системи нашої держави», – сказав він.

За словами політика, такого в нас ще ніколи не було.

«Справа не лише у Державному бюро розслідувань. Дивіться: у нас немає керівництва Нацбанку, Фонду держмайна, не працює Державне бюро розслідувань, у Генпрокуратури забрали слідство, немає ЦВК. До того ж, прострочена Рахункова палата, без голів залишились 7 комітетів парламенту, 4 міністерства. Усе це веде країну до правового колапсу», – зауважив заступник голови партії «Батьківщина».

На думку Івана Крулька, питання повноважень слідчих дій можна і треба було вирішити завчасно, до набуття чинності Прикінцевих положень КПК.

«Це могло статися, якби так звана парламентська більшість та керівництво ВРУ дослухалось до голови профільного Комітету, народного депутата від «Батьківщини» Андрія Кожем’якіна. На кожній Погоджувальній раді він наголошував: 20 листопада у прокуратури не буде функцій слідства, буде правовий колапс. Хто розслідуватиме справи? Треба щось робити! Але його так і не почули. І питання пролонгації повноважень ГПУ ще на рік не було внесене до порядку денного парламенту», – розповів парламентарій.

Він наголосив, що в ситуації, коли влада не спромоглась провести конкурс у Державне бюро розслідувань, треба було «вибачитись перед людьми та ухвалити закон, щоб слідство хтось робив і не було правового колапсу».

Іван Крулько переконаний: закон все одно доведеться ухвалювати, тому що в аналогічній з ГПУ ситуації опинились і СБУ з МВС, які позбавлені повноважень проведення слідства у справах, які виходять за межі їхньої компетенції.

Іван Крулько. Фото ba.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.