​Політичний діабет влади: у Києві незаконно арештували і побили власника «Житомирських ласощів»

Окрім грузинів, під наругу цепних псів Авакова вже потрапляють і громадяни США. Мова йде про американського інвестора українського походження Ігоря Бойка. Пан Бойко є власником кондитерської фабрики «Житомирські ласощі». Про це повідомляє на своїй сторінці Фейсбук Rostyslav Demchuk:


«На українському ринку вироби «Житомирських ласощів» увійшли в конкуренцію з продукцією «Рошену», що й стало причиною конфлікту між інтересами Петра Порошенка та Ігоря Бойка. Діло дійшло до Міжнародного арбітражного суду в Гаазі та Стокгольмі. Справа обіцяє бути гучною і не на користь «Рошену» та тих, хто хоче захопити фабрику. Відтак люди Петра Порошенка, зокрема нардеп Пашинський, почали вимагати у власника «Житомирських ласощів» відкликати позов з арбітражу. Однак Ігор Бойко виявився тертим калачем і не піддався на шантаж та погрози. А далі все за звиклим сценарієм: фабрикування кримінальної справи проти Ігоря Бойка, арешт і садистське побиття головорізами Авакова американського бізнесмена.

Однак і це не зламало Ігоря Бойка. На знак протесту американський інвестор оголосив безстрокове голодування. Від жорстокого побиття у Ігоря Бойка стався гіпертонічний криз.

Працівники Лук'янівського СІЗО (мабуть, вперше в історії) відмовились приймати американця в камеру під свою охорону, оскільки доставлений був дуже побитий, закривавлений, і тюремщики СІЗО побоялись брати до себе такого «клієнта». А якщо, не дай Бог, помре, хто крайній?

За наполяганням адвокатів потерпілого вирішено залишити до завтра у приміщенні швидкої допомоги. Завтра до потерпілого від рук українських «правоохоронців» прибуде консул США. Справа починає витягувати на пристойний міжнародний скандал, в якому замішаний і сам гарант Конституції України та його люди.

Беруть великі сумніви, що після подібних скандалів, спричинених бойовиками ГПУ, МВС і СБУ, серед потенційних інвесторів все ще буде бажання зв'язувати свій бізнес з Україною.

Мало того! Поліція просила медиків не знімати і не фіксувати побиття та інші тілесні ушкодження з тіла потерпілого. Мовляв, то він сам себе понівечив. Цинізм наших «правоохоронців» неперевершений!» - пише Rostyslav Demchuk.

Відео арешту і побиття американського бізнесмена:



Як повідомляє ua1.com.ua, Ігоря Бойка арештував суддя Печерського районного суду міста Києва Віталій Писанець, який працював на сепаратистів у ЛНР.

«Суддя Печерського районного суду міста Києва Віталій Писанець виніс ухвалу про арешт американського інвестора, власника Житомирської кондитерської фабрики Ігоря Бойка.

За ухвалою суду, іноземного бізнесмена заарештовано на два місяці з правом застави 48,6 млн гривень. Суддя Писанець, який до 2015 року обіймав посаду голови міського суду окупованого Свердловська Луганської області й був пов’язаний із терористами ЛНР, виніс рішення з абсолютним порушенням усіх процесуальних норм.

Суддя Писанець, нехтуючи нормами КПК та правами американського бізнесмена, безпідставно відхилив усі клопотання й обґрунтування сторони захисту. Натомість під час судового розгляду задовольняв абсолютно всі клопотання прокурора, навіть ті, які суперечать нормам КПК», - пише ua1.com.ua.

Також ухвалою суду було змінено іншу постанову цього ж суду і заставу в 4,8 млн гривень замінили на двомісячний арешт. Варто зазначити, що це перший випадок у практиці Печерського суду, коли застава змінюється на арешт. Це вкотре доводить заангажованість судді та політичний характер процесу над американським бізнесменом, зазначає видання.

За інформацією ua1.com.ua, після рішення Печерського районного суду Бойка взяли під варту співробітники Печерського управління поліції. Як заявили поліцейські, американського громадянина доставлять до СІЗО. Проте машина з незаконно затриманим бізнесменом зникла на кілька годин.

У Печерському управлінні поліції не могли пояснити адвокатам Бойка, де знаходиться їх підзахисний. Лише через кілька годин пошуку адвокатам вдалося знайти побитого Ігоря Бойка в лікарні швидкої допомоги. Спецпризначенці зі зброєю оточили заарештованого і довгий час не давали доступу адвокатам та перешкоджали журналістам.

Поки поліція намагалась завадити зафіксувати сліди побиття, у іноземного бізнесмена почався гіпертонічний криз і він кілька разів втрачав свідомість. Лише за наполяганнями лікарів Ігоря Бойка залишили у лікарні під охороною поліції.

Як розповів сам Ігор Бойко, по дорозі поліція зупинилась, його витягли з машини та побили. «Потім один сказав – досить, йому в СІЗО добавлять, і мене повезли в Печерське управління поліції», - розповідає Бойко. В управлінні поліції над іноземним громадянином продовжили знущатися.

Американський підприємець оголосив голодування на знак протесту проти незаконного арешту та побиття. Він вимагає від суду, прокуратури та поліції припинити порушувати його процесуальні права та дати змогу захищати себе відповідно до закону.

Як розповів партнер Ігоря Бойка Денис Долинський в ефірі телеканалу «112 Україна», Бойко був затриманий незаконно «на замовлення» нардепа Сергія Пашинського, міністра юстиції Павла Петренка і за допомогою міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

«Його вчора незаконно затримала поліція в залі суду. Його дуже сильно побили, розбили йому обличчя, голову. Це все було зроблено на замовлення депутата Пашинського, міністра юстиції Петренко, за допомогою Авакова, які шантажують Ігоря Бойка, щоб він забрав з Міжнародного арбітражу позов, за яким він звернувся, щоб засудити Україну за експропріацію його бізнесу, який коштує понад 100 млн доларів. Вони вимагають, щоб він забрав цей позов з Міжнародного арбітражу в Гаазі, і тоді він отримає свободу», - розповів Долинський.

Також він зазначив, що у зв'язку з тим, що Бойко є громадянином США і членом Республіканської партії, «Пашинський, Аваков і Петренко будуть притягнуті до відповідальності за те, що його шантажують, і за те, що вони зробили з ним по дорозі із суду».

Нагадаємо, щодо Ігоря Бойка українська влада проводить досудове розслідування, його підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом використання посадовою особою свого службового становища, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах).

Ігор Бойко. Фото ua1.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.