​Адвокати назвали факти фальсифікації справи проти Саакашвілі

Підробка свідчень «Вовка» та «Зайця», недопуск адвокатів до Саакашвілі, систематичне порушення кримінально-процесуального кодексу та інші фальсифікації з боку прокуратури у справі Саакашвілі викрила адвокат Михайла Саакашвілі Валерія Коломієць під час судового засідання, на якому мають обрати запобіжний захід лідеру РНС.


Про це повідомляє прес-служба Руху Нових Сил.

Зокрема Валерія Коломієць заявила, що 5 грудня відбулось викрадення Михайла Саакашвілі, протокол про начебто його затримання був підробленим.

«Затримання особи відбувається після того, як вона вчинила злочин. Який саме злочин вчинив Саакашвілі в 6 ранку в себе вдома - невідомо. Зранку, зайшовши до помешкання Саакашвілі, його просто викрали. Протокол про затримання не відповідає вимогам кримінально-процесуального кодексу. Більше того, 5 грудня об 11.10 ГПУ внесла в ЄРДР відомості про кримінальне провадження у част.2 ст. 256. Відповідно до вимог КПК повідомлення про підозру має бути вручене в день складення в руки особі. Воно було відправлено Михайлу Саакашвілі, але на наступний день, 6 грудня!!!. На основі чого ж тоді Саакашвілі був оголошений в розшук 5 грудня?», - заявила Коломієць.

Крім того, адвокат повідомила про підробку свідчень невідомих з прізвищами Вовк та Заєць.

«11 жовтня «Заєць» був допитаний вдень, і в цей час він розказує, як в ніч з 11 на 12 він вперше отримав наказ від Динника передати кошти Северіону Дангадзе. Можна було б подумати, що це опечатка, але ж у допиті свідка «Вовка» з 17 год до 17.30 є теж свідчення про ці події вночі. 19 жовтня Вовк та Заєць давали свідчення в проміжку з 11 до 12.30 і в своїх показах описали події вечора цього ж дня. А 28 листопада «Вовк» та «Заєць» дають свідчення щодо подій наступного дня 29 листопада», - зазначила Коломієць.

Вона звернула увагу на систематичне порушення права на захист Михайла Саакашвілі, зокрема і вчора ввечері до нього не пустили адвокатів, і хотіли вручити друге повідомлення про підозру у порушенні вже іншої, більш м’якої частини ст. 256.

«Вчора ввечері о 18 годині, коли адвокатів, дружину Саакашвілі не пустили в міфічне СІЗО СБУ, туди пустили прокурорів з якимись невідомими особами, які своїми підписами засвідчили, що Саакашвілі відмовляється отримувати повідомлення про підозру, він вже неодноразово заявляв, що без адвокатів не буде отримувати ніякі документи. У цьому повідомленні про підозру вже йдеться про порушення част.1 ст 256, яка є м’якшою, ніж част.2, про яку йшлось у першому повідомленні. У влади немає доказів цієї справи, вони не знають, чим аргументувати свою підозру і вирішили її перекваліфікувати на більш м’яку .Вони зробили це ввечері без адвокатів спеціально, щоб адвокати не розказали ЗМІ як Генпрокуратура захоплювала, викрадала, незаконно оголошувала у розшук Саакашвілі, а потім не знайшла доказів», - заявила Коломієць.

Фото info.rns.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.