​Депутата Одеської облради викрито на пропозиції хабаря детективу НАБУ

12 січня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з працівниками Генеральної прокуратури України повідомили про підозру чинному депутату Одеської обласної ради та його ймовірному спільнику за пропозицію надати неправомірну вигоду в розмірі 500 тис. дол. США співробітнику НАБУ. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч.3 ст.369 Кримінального кодексу України («Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі»).


Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Неправомірна вигода співробітнику НАБУ пропонувалась в обмін за зняття арешту з рахунків приватного товариства (далі – ТОВ), задіяного, за даними слідства, у корупційній схемі з заволодіння коштів бюджету міста Одеса. Йдеться про гроші, отримані від продажу мерії Одеси будівлі за завищеними цінами. На думку детективів, бенефіціаром (вигодонабувачем) ТОВ є підозрюваний депутат Одеської облради.

Наразі вирішується питання обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Нагадуємо, згадана будівля в складі цілісного майнового комплексу державного підприємства «Завод «Краян» на початку 2016 року була продана за 4 млн грн, а у вересні того ж року її придбала Одеська мерія вже за 185 млн грн.

Зазначені факти детективи НАБУ почали розслідувати в листопаді 2016 року. Під час слідства у грудні 2016 року ініційовано накладення арешту на рахунки згаданого приватного товариства.

Разом з тим, депутат одеської облради Олег Бабенко, якого НАБУ підозрює в спробі дати хабар детективу в півмільйона доларів, назвав поширену інформацію провокацією і брехнею. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook в суботу, 13 січня, повідомляє korrespondent.net.

Бабенко, зокрема, заявив, що заяви НАБУ є «мильною бульбашкою» і не мають під собою підстави.

«Я категорично відкидаю всі звинувачення на мою адресу і вимагаю від НАБУ, якщо у них є честь і совість, або оприлюднити будь-які докази проти мене, аудіо, відео - що завгодно, або вибачитися», - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Крім того, одеський депутат додав, що інформація про повідомленні йому підозри нібито також не відповідає дійсності.

«Підозру» мені ніхто не вручав. Найближчим часом я повернуся до Києва і сам прийду в НАБУ і хочу отримати від них зрозумілі пояснення щодо поширеної брехні», - підкреслив Бабенко, додавши, що готовий відстоювати правоту в суді.

Фото прес-служби НАБУ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.