​Нацдружини не мають законного права охороняти громадський порядок

Що ж ми дізнались із вчорашньої розмови з одним з керівників Національних дружин та представником МВС:


- Громадська організація, яка днями приймала присягу на Хрещатику, не зареєстрована органами місцевого самоврядування Києва як громадське формування з охорони громадського порядку. Це означає, що в них немає повноважень охороняти громадський порядок скоординовано з поліцією.

- представники Нацдружин не знають, що у Громадських формувань з охорони громадського порядку крім прав є ще й обов’язки. Вони чомусь думають, що поліція не повинна контролювати їх діяльність (так навіть думали депутати, які були присутні вчора в студії). Але у ст. 3 Закону «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону сказано «Повсякденна (оперативна) діяльність таких формувань організовується, спрямовується і КОНТРОЛЮЄТЬСЯ відповідними органами Національної поліції».

- Представник Нацдружин ухилився від відповіді - чи готові вони забезпечувати громадський порядок під час проведення заходів ЛГБТ-спільнотами.

- Нацдружини і політична Партія Нацкорпус (яка організувала цю присягу) мають різні позиції щодо їх фінансування. Речник Нацкорпусу заявив, що Нацдружини фінансує український бізнес, а самі Нацдружини вчора на програмі запевняли, що самотужки скидаються грошима на своє існування і однострій купували кожен сам собі за свій рахунок і тренуються вони тричі на тиждень у безкоштовних тренажерних залах.

Більше можна подивитись на відео:

Ч 2. мій виступ на 23-й хвилині



ч.3 дискусійна частина програми з запитаннями експертів

Anna Maliar, facebook.com

Фото azov.press.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.