​Влада пішла по сценарію викрадення грузинів - адвокат про незаконне викрадення Саакашвілі

Лідера РУХУ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі абсолютно незаконно викрали невідомі озброєні спецпризначенці та повезли у невідомому напрямку. Про це заявив адвокат Михайла Саакашвілі Руслан Чорнолуцький в ефірі телеканалу Newsone, повідомляє прес-служба партії «Рух Нових Сил».


За його словами, 10-12 невідомих людей в військовій формі без пред’явлення офіційних документів забігли в ресторан, схопили Михайла Саакашвілі і повезли в невідомому напрямку.

«Два мікроавтобуси були відзняті на фото. Зараз ми намагаємось з’ясувати, хто це зробив, куди його повезли, на підставі чого», - відзначив адвокат.

Чорнолуцький підкреслив, що жодних підстав для видворення Михайла Саакашвілі з України немає.

«Саакашвілі перебуває в Україні легально, його довідка діє на підставі закону «Про статус біженців і осіб які потребують додаткового захисту», - сказав адвокат.

Він також додав, що рішення суду на користь Державної міграційної служби оскаржено в касаційній інстанції, і в період розгляду в касації Саакашвілі перебуває в Україні легально.

За словами адвоката, екстрадиція Саакашвілі також неможлива, бо екстрадиційна перевірка щодо екстрадицію в Грузію ще не завершилась.

«Реадмісія в Польщу неможлива, бо Польща не дала згоди на повернення його на її територію», - зауважив Чорнолуцький.

«Тому залишається незаконне видворення із застосування незрозумілих озброєних спецпризначенців або злочинних військових угруповань, які допомагають владі це зробити. Це означає, що вони пішли по сценарію викрадених грузинів, яких вони видворили з території України в жовтні і в листопаді минулого року», - підсумував Руслан Чорнолуцький.

Нагадаємо, близько 15.00 озброєні чоловіки схопили лідера РНС Михайла Саакашвілі в ресторані та примусово вивезли в невідомому напрямку.

На ці події також відреагували закордонні ЗМІ, зокрема інформагентство Reuters.

Руслан Чорнолуцький. Фото info.rns.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.