​ГПУ призупинила досудове розслідування проти Саакашвілі у справі «грошей Курченка»

Генеральна прокуратура зупинила розслідування у кримінальному провадженні щодо «грошей Курченка» проти Михайла Саакашвілі, чим фактично визнала необґрунтованість підозри щодо нього. Адвокати вимагатимуть, аби надумана кримінальна справа не призупинялась, а взагалі була закрита.


Про це повідомив адвокат Руслан Чорнолуцький, інформує прес-служба партії «РУХ НОВИХ СИЛ».

Згідно з постановою Генпрокуратури від 6 березня, досудове розслідування у надуманій проти Саакашвілі кримінальній справі зупинено у зв’язку із необхідністю виконання процесуальних дій в межах міжнародного співробітництва.

«Королівству Нідерланди був направлений запит про надання міжнародної правової допомоги для виконання процесуальних та слідчих дій за участю Саакашвілі. Відповідно до КПК досудове розслідування може бути зупинене після повідомлення особі про підозру у разі, якщо наявна необхідність виконання процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва», - йдеться у постанові ГПУ.

Руслан Чорнолуцький відзначає, що рішенням зупинити кримінальне провадження, ГПУ визнала необґрунтованість підозри щодо Михайла Саакашвілі.

«Генеральна прокуратура України вирішила зупинити кримінальне провадження щодо Саакашвілі, тим самим визнавши необґрунтованість підозри щодо нього. В діях ГПУ також вбачається формалізм в даній ситуації, який полягає в тому, що підозрюваного спочатку викидають за межі України, всупереч законодавства, і потім просять про міжнародне співробітництво, але, аби не втратити авторитет у суспільстві, справу вирішили «заморозити» на не визначений час», - зазначив Чорнолуцький.

Адвокат запевнив, що захист Саакашвілі буде оскаржувати дії Генпрокуратури і вимагати не зупинення, а закриття надуманої кримінальної справи.

Нагадаємо, 1 березня Руслан Чорнолуцький подав до ГПУ клопотання про закриття кримінального провадження щодо Михайла Саакашвілі у зв’язку з фактичною відмовою держави від звинувачення Михайла Саакашвілі, видворивши його з України.

Фото Replyua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.