​В Антикорупційному комітеті протягнули рішення про новий конкурс на аудитора НАБУ - Дерев’янко

Представники БПП, Народного фронту і регіонали проголосували за призначення нового конкурсу на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро (НАБУ), попри те, що парламент не виконав попередні рекомендації комітету з цього приводу. Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев’янко після засідання комітету, повідомляє прес-служба РУХУ НОВИХ СИЛ.


«Сьогодні на засідання комітету з питань запобігання і протидії корупції регіоналам, БПП і Народному фронту вдалось прийняти рішення про оголошення нового конкурсу на посаду незалежного аудитора НАБУ», - сказав Дерев’янко.

Він підкреслив, що Верховна Рада не виконала рекомендації комітету з питань запобігання і протидії корупції щодо голосування за кандидатуру іспанського прокурора Карлоса Кастресани, який уже пройшов конкурс, але щодо нього не відбулось фінального голосування в Верховній Раді.

На думку Дерев’янка, Кастресана міг би стати дійсно незалежним аудитором. «Він Порошенка, звичайно, не влаштовує, тому вони сьогодні протягнули це рішення, щоб зробити новий конкурс і протягнути свого підконтрольного аудитора для того, щоб НАБУ взяти повністю під контроль через рішення трьох аудиторів», - заявив нардеп.

Він нагадав, що один аудитор від уряду уже призначений, другий буде призначений президентом, і третій - Верховною Радою.

«Якщо вони через Верховну Раду протягнуть підконтрольного аудитора, у них буде три підконтрольних аудитори. Який тоді буде висновок по роботі НАБУ - ми можемо тільки здогадуватись», - сказав політик.

Дерев’янко також зазначив, що позитивним рішенням комітету в середу стала підтримка двох законопроектів (№ 8209-1 та № 8209), що мають скасувати електронне декларування для громадських активістів, які займаються антикорупційною діяльністю.

«Тут також Порошенко уже показав своє обличчя. Вчора була велика бурхлива імітація спроби це все скасувати, і ми бачили, що не вистачало якраз голосів від БПП і НФ. Завтра є шанс інші два законопроекти на цю тему винести в зал Верховної Ради і це рішення ухвалити», - пояснив Дерев’янко.

Нагадаємо, антикорупційний комітет 4 квітня рекомендував Раді підтримати законопроекти № 8209-1 та № 8209 щодо скасування е-декларування для громадських активістів.

Фото nabu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.