​Військового фельдшера викрито на отриманні 1500 доларів США хабара

18.04.2018 військова прокуратура Чернігівського гарнізону Центрального регіону України спільно із слідчими слідчого управління ГУНП в Чернігівській області та працівниками Управління захисту економіки в Чернігівській області викрила полковника медичної служби запасу, фельдшера однієї з військових частин на Чернігівщині після отримання 1500 доларів США неправомірної вигоди.


Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Зокрема, установлено, що використовуючи особистий авторитет в силу військового звання, тривалого проходження військової служби в минулому та особисті дружні відносини із командуванням військової частини, вказаний медпрацівник намагався за отримані кошти вплинути на службових осіб військової частини для прийняття ними рішення про уникнення сержанту цієї частини відрядження до зони АТО та отримання останнім відпустки.

Військового фельдшера затримано, під час особистого обшуку виявлено та вилучено кошти в сумі 1500 доларів США.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ст. 369-2 ч. 3 Кримінального кодексу України, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, накладення арешту на майно.

Довідково: ст. 369-2 ч. 3 КК України, «пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, якщо неправомірна вигода надавалася службовій особі, яка займає відповідальне становище, або вчинені за попередньою змовою групою осіб, - караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої».

Фото прес-служби ГПУ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.