Усі докази у «бурштиновій справі» є законними, переконливими й вичерпними - НАБУ

З повідомлень у ЗМІ стало відомо про відкриття Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою кримінального провадження на підставі заяви Максима Полякова за фактом ймовірної фальсифікації детективом Бюро доказів у так званій «бурштиновій справі». Згідно з ЄРДР, подібні відомості дійсно були внесені нещодавно з ініціативи САП. Наголошуємо, що прокурори САП, як процесуальні керівники, супроводжували розслідування «бурштинової справи» на всіх етапах; разом із детективами проводили аналіз зібраної доказової бази перед відкриттям матеріалів провадження для ознайомлення стороні захисту, а отже несуть за неї рівноцінну відповідальність.


Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Можемо запевнити, що стенограма аудіозапису, у достовірності якої сумнівається нардеп, є абсолютно коректною. Її достовірність та повну відповідність аудіозапису колеги із САП можуть легко підтвердити, призначивши додаткову експертизу.

При цьому не варто забувати, що згадана стенограма є лише одним із багатьох доказів у справі. З деякими із них громадськість мала можливість ознайомитися із відео за участі народних депутатів Борислава Розенблата і Максима Полякова, оприлюдненого НАБУ і САП влітку 2017 року. Зі свого боку детективи НАБУ впевнені у достатності та обґрунтованості доказової бази у так званій «бурштиновій справі». Упевнені, що їхні колеги із САП дотримуються тієї ж думки.

Заяви ж пана Полякова про нібито фальсифікацію доказів щодо нього не відповідають дійсності та, ймовірно, є черговою спробою у будь-який спосіб уникнути відповідальності.

Нагадуємо, 19 червня 2017 року детективи НАБУ затримали низку осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди у сумі понад 300 тис. дол. США за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За даними слідства, злочин вчинено за участі народних депутатів України. 11 липня 2017 року Верховна Рада України надала згоду на притягнення до відповідальності двох народних обранців. 15 лютого 2018 року за вказівкою САП підозрюваним та їхнім захисникам відкрито матеріали справи для ознайомлення.

Фото прес-служби НАБУ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.