​Гонтарева брала участь у багатьох сумнівних оборудках Порошенка, які потребують розслідування через процедуру імпічменту

Колишній глава Нацбанку України Валерія Гонтарева є частиною команди президента Порошенка і брала участь у багатьох сумнівних оборудках, які потребують розслідування через процедуру імпічменту. Про це заявив один лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев’янко в ефірі 4 каналу, повідомляє прес-служба партії РНС.


Він нагадав, що Валерія Гонтарева — це найближчий соратник президента Порошенка, а значить є частиною команди, яка контролює судову систему, правоохоронну систему, всіх аудиторів НАБУ.

«Це людина, яка давала можливість януковичу відмити величезну кількість коштів, забезпечуючи йому цю всю процедуру через компанію ICU, яку вона очолювала, і де вона була співвласником. Гонтарева - це бізнес-партнер Порошенка, яка прийшла в Національний банк, коли гривня була 11, а пішла, коли гривня була 27 (до долару)», — нагадав народний депутат.

Дерев’янко також додав, що Гонтарева дала можливість Порошенку перерозподілити близько 500 мільярдів гривень активів понад 88-ти банків, які були ліквідовані. «Найкращі з цих активів — цілісні майнові комплекси, підприємства якось випадково потрапили до близького оточення Порошенка», — додав політик.

За його словами, Гонтарева, як і інші бізнес-партнери Порошенка, брала участь у багатьох сумнівних оборудках, які потребують розслідування в порядку імпічмнету.

«Тому ми у Верховній Раді ініціювали процедуру розслідування всіх цих фактів за участю не тільки Гонтаревої, а й багатьох інших, де бенефіціарним вигодоотримувачем є Порошенко», — підкреслив Юрій Дерев’янко.

Він додав, що ця процедура розслідування може бути здійснена тільки в порядку збору 226 підписів народних депутатів. Сьогодні уже зібрано 65 підписів під поданням щодо початку процедури розслідування можливих злочинів Порошенка в поряду імпічменту.

«Я хотів би, що ця процедура була розпочата, щоб ми створили перший прецедент, коли стосовно президента і його оточення, таких як Гонтарева, це розслідування розпочалось. Тоді це було б дуже хороше щеплення для будь-якого президента, який заявиться в Україні наступного року і всіх подальших», — заявив політик.

Нагадаємо, РУХ НОВИХ СИЛ проводить збір підписів народних депутатів під поданням про ініціювання процедури імпічменту Порошенка - для розслідування фактів його можливих злочинів. Для початку процедури необхідно 226 підписів.

Національне антикорупційне бюро закрило справу щодо можливого декларування недостовірної інформації екс-головою Національного банку Валерією Гонтаревою, яка стосувалась витрат на відпочинок на Мальдівах у 2016 році.

Фото info.rns.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.