​На Херсонщині поліцейські затримали жінку, яка намагалася продати свого сина

Працівники відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, спільно зі слідчим управлінням ГУНП під процесуальним керівництвом прокуратури області затримали жінку, яка за 210 тисяч гривень намагалася продати свого тримісячного сина. На виручені кошти жінка планувала придбати будинок. Наразі дитина знаходиться в обласному дитячому будинку. З хлопчиком все гаразд, повідомляє прес-служба Нацполіції України.


Працівники відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, отримали інформацію, що 26-річна жителька Скадовського району планує продати свого сина. Поліцейські встановили, що до пошуку потенційного покупця жінка залучила своїх знайомих, які допомогли їй знайти «клієнта» в Херсоні.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника обласного главку поліції Микола Цап, жінка передала дитину разом з документами та речами. Також вона написала розписку, що відмовляється від сина і в подальшому не пред’являтиме на нього ніяких прав. Затримали жінку під час отримання нею коштів за дитину в сумі 210 тисяч гривень.

Поліцейські з’ясували, що затримана - раніше судима, вела асоціальний спосіб життя. Жінка пояснила, що хотіла продати сина, аби на виручені кошти придбати будинок. Також вона пояснила, що не хоче виховувати сина, а в подальшому, за її словами, зможе народити ще, якщо захоче.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу України (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини). Жінку затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Найближчим часом їй буде повідомлено про підозру у вчинені особливо тяжкого кримінального правопорушення та обрано відносно неї запобіжний захід. Затриманій може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.