​Київська поліція затримала «замаскованого» розбійника, який вчиняв напади на кредитні установи

Підозрюваний під погрозою ножа та у масці кіногероя скоїв три розбої неподалік станції метро «Почайна». На рахунку зловмисника також є аналогічні епізоди у різних районах столиці. Суд арештував правопорушника, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


Працівники карного розшуку Оболонського та Головного управлінь столичної поліції проаналізували низку розбійних нападів, скоєних останнім часом на фінансові установи. Встановлено, що зловмисник у масці заходив до приміщення закладу, погрожував працівнику ножем, після чого забирав із каси гроші та втікав.

Як повідомив начальник Оболонського управління поліції Михайло Ніконов, ніж та маску нападник залишав неподалік місця скоєння злочину. Тож правоохоронці після комплексу оперативно-розшукових заходів встановили особу підозрюваного.

«Зловмисник – 35-річний житель Деснянського району Києва, раніше не судимий. Ми маємо достатньо доказів про вчинення ним трьох розбійних нападів біля станції метрополітену «Почайна», а також ще кількох подібних злочинів на території міста», - наголосив правоохоронець.

Як зізнався сам затриманий, він заздалегідь купував маски «Чоловіка-павука» та ножі, плануючи позбутися цих речових доказів відразу після розбою. Вибирав невеликі пункти видачі швидких кредитів у місцях дорожніх розв’язок, де можна швидко зникнути серед натовпу та втекти.

«Вчиняти злочини по одному-два у місяць він почав з березня цього року. За приблизними підрахунками, чоловік заволодів сумою близько 65 тисяч гривень. За один раз забирав із установ від 1500 до 25000 гривень», - зазначив Михайло Ніконов.

Зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. За вчинене нападнику загрожує до дванадцяти років позбавлення волі. Для правопорушника обрана міра запобіжного заходу у вигляді арешту.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.