​Директор НАБУ скерував заперечення на висновок КДКП стосовно легкої міри покарання керівника САП

16 липня 2018 року Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник скерував до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (далі – КДКП) заперечення на висновок її члена, який рекомендує обмежитися доганою попри підтверджені достатні підстави для звільнення Назара Холодницького з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє прес-служба НАБУ.


«Оскільки у висновку члена КДКП констатовано неодноразове вчинення Назаром Холодницьким саме грубих порушень, то наявні усі передбачені законом підстави для прийняття Комісією рішення про неможливість його перебування на посаді прокурора, що тягне за собою припинення його повноважень як прокурора та, як наслідок, припинення повноважень на адміністративній посаді – Заступника Генерального прокурора України – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури», – йдеться у листі.

Внаслідок розгляду скарг Директора НАБУ та Генерального прокурора України член КДКП у своєму висновку підтвердив грубі порушення очільником САП правил прокурорської етики, розголошення відомостей, які стали йому відомі під час виконання службових повноважень, вчинення дій, що порочать звання прокурора, незаконного втручання у службову діяльність іншого прокурора тощо. Водночас, член КДКП говорить, що рішення про звільнення Назара Холодницького із займаної ним адміністративної посади має ухвалюватися за рекомендацією Ради прокурорів України та за наявності визначених Законом «Про прокуратуру» підстав, які, відповідно до висновку КДКП, нібито відсутні.

Разом з тим, цим же Законом передбачено, що Комісія може приймати рішення про неможливість подальшого перебування особи на посаді прокурора і припинення її повноважень. Зокрема, якщо вчинений ним дисциплінарний проступок має характер грубого порушення. А це стосовно дій Назара Холодницького підтверджено висновком КДКП. Також, відповідно до Закону, у випадку, коли прокурор обіймає адміністративну посаду, його повноваження на ній припиняються у разі звільнення з посади прокурора або припинення повноважень на посаді прокурора.

НАБУ переконане, підтверджені висновком КДКП неодноразові грубі порушення Назара Холодницького є достатніми законними підставами для прийняття рішення про неможливість перебування його на посаді прокурора, а відтак і припинення повноважень на адміністративній посаді – Заступника Генерального прокурора України – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури відповідно до ч.3 ст.51, ч.2 ст.41 Закону «Про прокуратуру».

Національне бюро вважає, що у даному випадку КДКП може і має ініціювати перед Радою прокурорів України розгляд питання про внесення рекомендації щодо звільнення керівника САП.

Артем Ситник. Фото прес-служби НАБУ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.