​Військового посадовця із Запоріжжя викрили на вимаганні 3,5 тисяч доларів

Військовослужбовець Національної гвардії України (НГУ) потрапив із сім’єю в ДТП. З травмами у лікарні опинилася вся родина. Колега гвардійця почав погрожувати йому кримінальною відповідальністю, вимагаючи хабара, повідомляє прес-служба Нацполіції України.


Працівники Запорізького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ отримали інформацію про посадовця військової частини НГУ, який вимагає неправомірну вигоду. Спільними діями внутрішньої безпеки НПУ, СБУ, за сприяння керівництва Національної гвардії України, було встановлено, що військовий хоче одержати хабара зі свого ж колеги.

Передувала цьому подія, яка трапилася влітку. Автомобіль під керуванням співробітника НГУ потрапив в аварію. У результаті ДТП з травмами різного ступеня тяжкості було госпіталізовано самого водія, його дружину та малолітню дитину. На лікування та реабілітацію родина витратила всі заощадження.

Один з посадовців НГУ, який знав про кримінальне провадження, розпочате за фактом події та мав корумповані зв'язки в поліції, почав вимагати «відкупні» у сумі 3,5 тисяч доларів США за непритягнення до відповідальності.

За матеріалами УДВБ НПУ військовою прокуратурою Запорізького гарнізону було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 КК України.

За підтримки керівництва Національної гвардії України оперативники внутрішньої безпеки поліції, СБУ, працівники військової прокуратури затримали хабарника в порядку ст.208 КПК України відразу після одержання ним частини коштів.

Тривають заходи щодо оголошення військовослужбовцю підозри та обрання запобіжного заходу. Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк до десяти років.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.