​Оперативники внутрішньої безпеки затримали підозрюваного у тяжкому злочині за спробу підкупити поліцейського Запоріжжя

Раніше неодноразово судимий за особливо тяжкі злочини чоловік після виходу з в'язниці, озброївшись, з групою осіб знову пішов на злочин. Зловмисника, його дружину-спільницю та інших поплічників працівники поліції затримали. Щоб знову не потрапити за ґрати, чоловік запропонував неправомірну вигоду керівнику сектору кримінальної поліції, повідомляє прес-служба Нацполіції України.


До Запорізького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшов рапорт щодо спроби втягнення до корупційних дій начальника сектору кримінальної поліції Дніпрорудненського відділення запорізької поліції. Проведеною перевіркою було встановлено, що гроші поліцейському пропонує учасник злочинної групи, яка причетна до розбійного нападу.

Наприкінці жовтня цього року група осіб в масках, серед ночі, проникла до будинку у Василівському районі Запорізької області. Зловмисники скотчем зв'язали господаря та його дружину і, погрожуючи пістолетом, заволоділи наявними цінностями – 5-ма тисячами доларів США, 5-ма тисячами гривень та золотими сережками. Після чого нападники втекли.

У результаті злагоджених оперативних заходів співробітники поліції затримали розбійників. Ними виявилися 41-річний чоловік, його 37-річна жінка та ще один їхній поплічник.

Підозрюваним було обрано запобіжний захід, не пов'язаний із триманням під вартою. І невдовзі 41-річний «ватажок» злочинної групи прийшов до посадовця кримінальної поліції з пропозицією надати «винагороду» за можливість уникнення кримінальної відповідальності йому та дружині. Сам він провів за ґратами кілька років за вчинення особливо тяжких злочинів та нещодавно звільнився з місць позбавлення волі.

29-річний лейтенант поліції відразу повідомив про пропозицію керівництву та працівників УВБ.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчим управлінням ГУНП у Запорізькій області було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст.369 Кримінального кодексу України.

Фігуранта затримали у службовому кабінеті посадовця поліції оперативники УВБ НПУ та детективи СУ ГУНП області після передачі ним частини неправомірної вигоди. Предмет хабара вилучено, затриманого поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.