​З такою біографією - пряма дорога в президенти

Третього листопада 2018 року Соціалістична партія України, недавно придбана міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим для свого домашнього блазня Іллі Киви, висунула Киву кандидатом у президенти України. Палко підтримуючи це рішення партійного з’їзду, хочу нагадати, що вироком Октябрського районного суду Полтави від 24 грудня 2013 року в справі №1622/11616/2012 Кива Ілля Володимирович, 2 червня 1977 року народження, колишній заступник начальника управління у справах захисту прав споживачів у Полтавській області, був засуджений за хабарництво згідно з ч.3 статті 368 КК України до покарання у вигляді штрафу в розмірі 10200 грн. з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням повноважень представника влади в органах державної влади і органах місцевого самоврядування на строк 1 рік. Ось, будь ласка:


http://reyestr.court.gov.ua/Review/36372993

Таке м’яке покарання пояснюється тим, що Кива, цитую вирок, «перебував на лікуванні в Полтавській обласній клінічній психіатричній лікарні з діагнозом: наслідки черепно-мозкової травми з психопатизацією особистості, є інвалідом 2 групи».

Про нездатність обвинуваченого адекватно сприймати дійсність додатково свідчила та обставина, що, як зазначено у вироку суду, Кива свою вину визнав не повністю, а лише частково, пояснивши, що він вимагав з підприємця 12 тис. грн., але встиг отримати на хабар тільки 5 тис. грн., оскільки решта залишилась у брата Киви, який виступив посередником.

Невдовзі, після набрання вироком законної сили, в Україні трапилась Революція Гідності, тож нема нічого дивного, що Фортуна звела хабарника Киву з міністром внутрішніх справ України Аваковим, який набирав собі команду з засуджених громадян (Грішін, Дейдей, Білецький, Кива тощо). Але прийняти Киву на службу в МВС виявилось проблематичним через встановлену судом заборону обіймати посади, пов'язані з виконанням повноважень представника влади, яка діяла до 9 січня 2015 року. Прийняти Киву до МВС по фальшивих документах, як це було у випадку з Дейдеєм чи Грішіним (останньому Аваков навіть організував зміну імені та прізвища на Семен Семенченко), не вдалось, і тому Аваков вирішив проблему просто – Кива подав до суду заяву про перегляд його справи «за нововиявленими обставинами», попрохавши скасувати вирок.

Але суд не наважився піти на службове підроблення навіть під тиском всемогутнього міністра та обмежився лише тим, що перекваліфікував злочин з однієї «корупційної» статті (ст. 368 КК України – отримання неправомірної вигоди) на іншу (ст. 369-2 КК України – зловживання впливом), знизив розмір штрафу та прибрав з вироку додаткову міру покарання у вигляді заборони перебувати на публічній службі.

http://reyestr.court.gov.ua/Review/43299282

Отже, Кива є офіційним корупціонером, засудженим за свій злочин вироком суду. Що, втім, не завадило Авакову присвоїти психічнохворому хабарнику звання підполковника, призначити його спочатку заступником начальника Головного управління МВС України в Донецькій області, а потім – начальником Департаменту МВС України та радником міністра.

З такою біографією Іллі Володимировичу пряма дорога в президенти.

Volodymyr Boiko, facebook.com

Фото volnovspu.blogspot.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.