​НАБУ завершило розслідування стосовно ще двох підозрюваних у справі Мартиненка

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування стосовно двох підозрюваних у заволодінні коштами ДП «НАЕК «Енергоатом». 16 листопада 2018 року стороні захисту відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення.


Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

За даними слідства, підозрювані виступали представниками компанії «Bradcrest investment s.a.», (Панамська Республіка), задіяної у схемі з закупівлі держпідприємством обладнання за завищеними цінами. Саме на рахунки цієї компанії переможець тендеру — чеська компанія «Škoda JS» (фактичний власник — російське ЗАТ «Об’єднані машинобудівні заводи») — перерахувала 6,4 млн євро буцімто за консультаційні послуги. Згодом детективи НАБУ з’ясували, що ця сума еквівалентна тій, на яку завищили вартість поставленого ДП «НАЕК «Енергоатом» обладнання. Власником (бенефіціаром) «Bradcrest investment s.a.» є екс-народний депутат України, колишній голова комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, який уже має статус обвинуваченого.

Один із підозрюваних, які представляли «Bradcrest investment s.a.», домовлявся з представниками «Škoda JS» про розміри оплати «консультаційних послуг» та укладав необхідні для цього документи. Кошти надходили на рахунки «Bradcrest investment s.a.», відкриттям яких у банках Швейцарії опікувався другий представник цієї компанії.

Зазначені особи певний час перебували у розшуку. Одного з них затримали в лютому, іншого — в жовтні 2018 року. Обом повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.27, ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України.

Нагадуємо, у грудні 2015 року детективи НАБУ розпочали розслідування фактів заволодіння коштів ДП «НАЕК «Енергоатом» в розмірі 6,4 млн євро та ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (СхідГЗК) — у розмірі 17,28 млн дол. США. Слідство вважає, що організатором обох корупційних схем виступив екс-народний депутат України. У травні 2018 року обвинувальний акт стосовно нього та ще п’яти осіб скерували до суду.

Детальніше про перебіг розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» та ДП «СхідГЗК» — у мультимедійній статті.

Посилання за темою: https://goo.gl/Ci32SE

Інфографіка nabu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.