​В Одесі горе-матір організувала «викрадення» власного немовля

Його «викрадення» інсценувала власна мати. Насправді жінка вирішила позбутися семимісячної доньки, залишивши її біля лікарні. Аби якось виправдатися перед рідними за цей вчинок, вона придумала собі «алібі», повідомляє прес-служба Нацполіції України.


Про викрадення дівчинки до поліції повідомила сама мати. «Засмучена» жінка розповіла, що біля залізничного вокзалу вона відволіклася на старшу дитину, а коли повернулася - коляски з немовлям вже не було.

Одразу з ж на пошуки маляти були орієнтовані усі наряди поліції та громадськість.

Поки працівники Приморського відділу поліції оглядали територію біля вокзалу, опитували перехожих та переглядали відео з камер спостереження, у Суворовський відділ поліції надійшла інформація про те, що годиною раніше до лікарні підкинули семимісячну дівчинку, в речах якої знайдено записку з проханням потурбуватися про малу та анкетними даними на неї та її маму.

Правоохоронці Суворовського ВП виїхали до медичного закладу, де опитали ймовірних свідків та очевидців події. Один з опитаних надав детальний опис жінки з коляскою - вона просила у нього аркуш паперу та ручку. Вказана інформація була одразу ж передана колегам у Приморський ВП.

Проаналізувавши зібрану інформацію, поліцейські дійшли висновку, що жінка, яка звернулася до поліції з заявою про викрадення дитини та залишила немовля біля лікарні – одна й та ж сама особа. Хоча правопорушниця всіляко намагалася заплутати сліди, вказавши у залишеній з донькою записці не свої анкетні дані.

Зрештою, правоохоронці встановили обставини подій, що відбулися.

Як з’ясувалося, близько місяця тому 22-річна жителька м. Ізюм, що на Харківщині, з двома малолітніми дітьми віком 2,8 років та 6 місяців приїхала до родичів в Одесу нібито для проходження медичного обстеження. За словами горе-матері, її молодша донька «невиліковно хвора», тому, не маючи грошей на лікування, вона й вирішила залишити її біля медичного закладу. Сама ж молодиця через годину збиралася повернутися додому на Харківщину і вже навіть мала квиток на потяг. Аби якось виправдатися перед ріднею, яка навряд чи схвалила б такий вчинок, жінка вирішила забезпечити собі алібі історією з «викраденням».

Відносно матері складені два адміністративні протоколи за ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) та ст. 183 (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) кодексу України про адміністративні правопорушення.

На даний час дитина обстежена лікарями - попередньо, повідомлений матір’ю діагноз, не підтверджується. Зараз дівчинку поміщено до медичного закладу, її життю нічого не загрожує. Доля маленької буде вирішена фахівцями служби у справах дітей Харківської ОДА, куди одеські правоохоронці направили інформацію для вжиття заходів відповідно до законодавства.

Поліція нагадує, що невиконання обов’язків по догляду за дитиною, а тим більше - залишення її без допомоги у небезпеці – правопорушення, за які законом передбачено не тільки адміністративну, а й кримінальну відповідальність.

У поліції нагадують: для тих, хто опинився у складних життєвих умовах та з якихось причин не має можливості опікуватися своєю дитиною, в Одесі існують спеціально обладнані «Вікна життя». Тут є можливість залишити малюка анонімно та, що найважливіше, безпечно для нього.

Адреси бебі-боксів: вул.Космонавтів, 11 (пологовий будинок №7, зліва від головного входу) та вул.Ак. Заболотного, 26-а (дитяча лікарня №3, з боку вул.Кримської).

Фото Odessa.net.ua/прес-служба Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.