​На Полтавщині заарештований ще один учасник організованої злочинної групи, яка займалася вимаганням коштів

Як повідомив начальник Управління стратегічних розслідувань Головного управління поліції Полтавської області Олександр Єрмак, учора було повідомлено про підозру у вчиненні 7 епізодів кримінальних правопорушень 29-річному учаснику групи «вимагачів». Чоловікові обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права застави.


Нагадаємо, що 5-го вересня 2018 року оперативники карного розшуку обласної поліції, спільно з Управлінням СБУ, прокуратурою та працівниками місцевого відділу поліції, із залученням спецпідрозділу «КОРД», затримали групу осіб, які погрозами і насильством вимагали кошти у жителів Гадяцького району.

11 січня 2019 року із залученням працівників управління «КОРД» був проведений санкціонований обшук у помешканні третього фігуранта – 29-річного жителя Гадяча. Спільники заарештованого – 49-річний організатор групи та її 31-річний учасник – під вартою з вересня 2018-го.

Триває розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 2 ст. 189 (Вимагання, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням свого службового становища, або з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або з пошкодженням чи знищенням майна, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому) та ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з насильством, що не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинені з проникненням у приміщення чи інше сховище, або якщо вони завдали значної матеріальної шкоди).

На даний час встановлені 7 жертв злочинної діяльності групи. Призначений ряд додаткових експертиз та слідчих дій.

Прийматиметься рішення про зміну правової кваліфікації кримінального правопорушення з ч. 2 на ч. 4 ст. 189 (Вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження) Кримінального кодексу України.

Санкція останньої кримінально-правової норми передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.